Jokers Maastricht te sterk voor volleybalsters Polaris : 3-1

Na een week vol zieken waardoor de helft van de selectie niet kon trainen, begon Polaris zonder de nog zieke middenspeelster Suzy Naus. Daarentegen was Anouk Vorselaars sinds lange tijd weer inzetbaar na vier maanden afwezigheid door een zware enkelblessure.

Polaris startte in Maastricht prima aan de eerste set en nam een brutale 6-10 voorsprong tegen de nr 2 van de Derde Divisie. De pass was netjes verzorgd en Polaris kon aanvallend veelvuldig scoren. In een kwalitatief goede set kwam de thuisploeg wel weer langszij, en ging het gelijk op tot 22-22. Het was echter Polaris dat met prima spel en veel energie de set terecht binnen sleept: 26-28. een mooi begin voor de Helmondse ploeg die al weken wordt geteisterd door ziekte en blessures.

Vanaf de tweede set kwam Jokers op stoom en wist de thuisploeg Polaris passend steeds meer onder druk te zetten, en de rally’s vielen de meeste tijd in het voordeel van Jokers. Vanaf een 10-2 achterstand knokte Polaris zich nog één keer terug en werd het nog 15-12, maar die opleving was van korte duur. Jokers walste hierna door met 25-14, 25-17 en 25-17 setwinsten.

Coach Ellen van Bree : “Een hele mooie eerste set gaf ons even de hoop dat er vandaag meer in zou zitten, maar uiteindelijk moeten we erkennen dat Jokers vandaag de betere ploeg was. En moeten we tevreden zijn met dit puntje en vooral het spel van die eerste set. We gaan nu drie weken de accu bij een ieder weer opladen om vervolgens weer fris het laatste deel van de competitie in te gaan.”
Zaterdag 4 maart volgt voor Polaris, dat nu op plaats 7 staat, het thuisduel tegen nummer 9 Landgraaf in sporthal ‘t Hout om 19.00 uur.