Kent u ze nog? In een vorig verslag schreef ik over twee leerlingen van de Montessorischool die zelfstandig een leeskussen actie hebben georganiseerd voor KIKA. Jolijn(9 jr) en Rens(8 jr) wilden iets doen voor een goed doel en het liefst voor kinderen. Zij ontwierpen leeskussens die zij zelf maakten en de opbrengst wilden zij met de Kerst aan KIKA schenken. Zij produceerden twintig kussens. Maar wie oh wie beschreef de verbazing toen dit een enorm succes werd en wel zo’n groot succes, dat zij nu al ruim honderd kussens willen maken. De voorraad van twintig stuks is zo goed als verkocht en kregen steeds meer vragen voor de kussens. Daar besloten de vrijwilligers van Perron 3 van het Leger des Heils in Brouwhuis iets mee te doen. Zij maakten een afspraak met de twee jeugdige producenten en spraken af om hen een handje te helpen. Dus vandaag werden er door de moeder van Jolijn enkele zakken met schuimvlokken, een enorme doos voor-geknipte onderdelen van de kussens en een extra naaimachine neergezet in het atelier van de dames van Perron 3. In totaal stonden er nu vijf naaimachines op de tafels en waren ongeveer acht vrijwilligsters klaar om de handen uit de mouwen te steken. Ze gingen gelijk aan de slag. De kussenlappen werden voorgespeld waarna enkele andere dames de onderdelen aan elkaar naaiden. Weer andere dames begonnen al met het vullen van de kussens met schuimvlokken terwijl Jolijn en Rens er de linten en de knopen op naaiden. Maar tot mijn verbazing kropen deze twee jonge helden ook zelf achter de naaimachine en begonnen met het naaien alsof ze het al jaren deden. Wel onder toezicht van de moeder van Jolijn. Stel je voor, twee kinderen, een jongen(!) en een meisje die werkten met zoveel ervaring achter de snorrende machine dat het heel gewoon leek. De doelstelling was dat er met de Kerst het geldbedrag van de verkochte kussens aangeboden zou worden, maar door het succes gaan ze er waarschijnlijk na de Kerst nog even mee door. Wat is er nu mooier dan twee kinderen die zich inzetten om andere (zieke) kinderen te helpen en dan nog hulp kregen van veel andere vrijwilligsters. Dat is toch een mooi gebaar? Laten we hopen dat zij er nog even mee doorgaan. Wie weet waar het eindigt? We wensen hen allebei heel veel succes. Voor wie meer wil weten over de actie kan naar de site: Leeskussen voor KIKA. Ik hou u op de hoogte…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Meer-Brouwhuis-digitaal-wijk-nieuws:
www.brouwhuis.ditisonzewijk.nl
Facebook: Brouwhuis
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws-over ,Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Activiteiten-Kalender, Startpagina per wijk, Overzicht-Ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER!

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *