Jong Polaris team op NK Jeugd uitgeschakeld

Afgelopen zaterdag mocht het meisjesteam tot 21 jaar (MA+) van Volleybal Club Polaris deelnemen aan de halve finale Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen. Een bijzonder evenement waar de beste jeugd volleyballers van Nederland veelal in hun eigen leeftijdscategorie mogen laten zien of ze zich kunnen meten met de landelijke top. Met een team bestaande uit voornamelijk jonge speelsters uit het 1e, 2e en 3e vrouwenteam reisden coaches Ellen van Bree en Mike Boudewijns als underdog af naar Veenendaal.

Polaris speelde de eerste wedstrijd tegen eredivisionist Dynamo SV uit Apeldoorn. Vooraf was bekend dat je er vanaf punt 1, met de juiste instelling en spirit moet staan tegen tegenstanders die veelal hoger spelen. En hoewel Polaris nog een 14-12 voorsprong nam, o.a. door een mooie service-serie van Fleur Korbijn, speelde het team met veel te weinig overtuiging in eigen kunnen. Dynamo nam het heft in handen gedurende de set en Polaris verloor de grip op de wedstrijd totaal en had nadien geen kans meer met set-uitslagen van 18-25 en 10-25.
In de tweede wedstrijd volgde Topdivsionist US uit Amsterdam, Polaris had wat recht te zetten na de valse start in de 1e wedstrijd, maar kwam in de eerste set duidelijk te kort: 14-25. In set twee liet Polaris alle schroom varen, en lieten ze meiden eindelijk zien wat ze kunnen. Tessa Stuivenvolt kwam in op de diagonaal en deed dat goed; de juiste spirit zat in het team en men knokte zich in een gelijkopgaande set naar een knappe overwinning tegen de uiteindelijke finalist: 25-23.
In de laatste wedstrijd van de poule speelde Polaris tegen VVH uit Harderwijk, op papier de minste tegenstander. Door een zeer matig spelniveau aan Helmondse zijde, won VVH de eerste set eenvoudig met 25-16. Set twee werd erg spannend, maar op het eind was de ploeg uit Harderwijk net doortastender : 26-24.  Door twee nederlagen en een gelijkspel was Polaris helaas uitgeschakeld voor een plaats in de finale-ronde.
Coach Ellen van Bree : “Met goed je beste doen kom je er niet in dit soort toernooien. Je moet tijdens zo’n dag allemaal top zijn, de focus volledig hebben, en het zelfvertrouwen om ook van dit soort teams te kunnen winnen; dan kan je ver komen. Dat was bij vlagen duidelijk niet het geval, en dat blijft jammer.”
Voor de Polaris meiden was het in ieder geval weer een leerzame dag.
In het komende weekend is er weer een bijna volledig competitie-programma, met om 19.00 uur de thuiswedstrijd van het 1e vrouwenteam tegen VC Landgraaf. De Helmondse mannen zijn nog een weekend vrij.