De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Helmond in het Speelhuis werd maandagavond goed bezocht.

De inwoners werden bij de ingang door een aantal collegeleden verwelkomd. Burgemeester Blanksma en wethouders De Vries en De Korte waren door ziekte of andere redenen afwezig. Muzikaal werden de gasten ontvangen door Popkoor Brand New Voices, Lambardi Mannenkoor en accordeonvereniging AK. 

In de theaterzaal deed locoburgemeester Dortmans daarna haar woordje. Er werd terug geblikt op 2022, maar ook vooruit gekeken naar het nieuwe jaar. Tevens werd de ‘Helden van Helmond’ prijs uitgereikt. De gemeente Helmond kiest hierbij voor een bijzonder initiatief met grote impact die dan een cheque van 2500 euro ontvangen.

Maandag ontvingen Bilal Benhaddou, Gialoc Hoang, Juriën Römer en Ayoub Yagkoubi en Robert van den Broek deze prijs.  

De vier jongens hebben filmmaker Robert van den Broek benaderd om een speelfilm te maken over het leven van jongeren in de binnenstad. De film schetst echter een beeld van dingen die net zo goed spelen in veel andere steden in binnen- en buitenland.

De trailer maakte maandagavond al veel indruk. Bilal Benhaddou, Gialoc Hoang, Juriën Römer en Ayoub Yagkoubi en Robert van den Broek hopen dat via fondsen het geld voor het maken van de film gerealiseerd kan worden.

Daarom gaan ze het land door met hun filmtrailer lieten de heren voor de microfoon van DitisHelmond weten. Die is onder andere tot stand gekomen dankzij een bijdrage van de gemeente Helmond/Jeugdvriendelijke stad Helmond. 

Foto’s: Rik van de Berkmortel

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *