Jonge muzikale talenten in Theater Speelhuis Helmond

Op zondagmiddag 5 maart 2023 treden leerlingen van Talentstroom Kunstkwartier Helmond op in de Pleinzaal van Theater Speelhuis, Speelhuisplein 2 in Helmond. Een tiental studenten treedt op in een topprogramma met stukken van moderne (pop-) en klassieke componisten, op verschillende instrumenten. Omdat het veelal jonge musici zijn, is dit concert ook heel geschikt voor jongeren. De aanvang is om 15.00 uur en de toegang is gratis.

De jonge musici van de Talentstroom Kunstkwartier Helmond hebben er hard voor gewerkt, veel geoefend en veel tijd aan besteed. Want optreden voor publiek in een echt theater en op een groot podium is niet wat ze elke dag doen. Maar die ervaring opdoen is wel heel belangrijk! Jonge musici op weg naar het concertpodium de kans bieden zich te presenteren voor publiek; een belangrijke missie van Lambertus Concerten, naast educatie en alle andere muzikale activiteiten. Vooral ook om jongeren te laten ervaren hoe divers de mogelijkheden binnen de muziekwereld zijn en hoe belangrijk het is voor hun algemene ontwikkeling.

Bovengemiddeld getalenteerde leerlingen van de Talentstroom Kunstkwartier Helmond laten deze middag zien wat hun kwaliteiten, vaardigheden en ambities zijn. Deze aankomende musici ‘proeven’ zo van de uitdagende, veeleisende maar ook prachtige muziekwereld, die ze wellicht over een tijdje gaan veroveren. Misschien ziet u deze talenten wel terug als Jonge helden bij Podium Klassiek op NPO2 en daarna op de grote nationale en internationale podia. Voor het zover is, is regelmatig optreden voor publiek en jezelf presenteren van groot belang, om meer ervaring te krijgen, om jezelf op de kaart te zetten en je als musicus te ontwikkelen, en ook om je te meten aan de professionals. Hoe leuk en spannend is het om je op een groot podium aan een divers publiek te kunnen tonen. En voor de kijkers en luisteraars is het, naast het beluisteren van prachtige muziek, interessant om mee te maken hoe die weg naar dat grote podium verloopt, hoe het proces van amateur naar mogelijk professional in stapjes gaat. Om de passie en gedrevenheid mee te maken, het doorzettingsvermogen, de muzikale kwaliteiten en ontwikkeling. En wat een origineel en divers programma!

In een uur tijd komen er veel prachtige stukken voorbij. Een gevarieerd, leuk middagje uit dus, ook heel geschikt voor jongeren. Meer info: lambertusconcerten.nl

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *