Jonge Polaris vrouwen blijven verbazen
De wedstrijd tegen Somas Activia 4 in St. Anthonis beloofde, gezien het gelijk aantal verliespunten, een spannende pot te worden. Maar daar bleek in de loop van de wedstrijd helemaal niets van. De ploeg van Ellen van Bree boekte een vijfde overwinning op rij, en nestelde zich nog steviger op de 2e plaats in de promotieklasse.
Na een ietwat aarzelend begin, waar vooral de service niet goed liep, kwam Polaris op stoom; een 17-14 achterstand werd met goed spel omgebogen in een 22-25 setwinst. Daarna was het Polaris dat de wedstrijd volledig naar zich toetrok; op alle fronten waren de gasten uit Helmond beter dan de tegenstander, de service ging lopen en ook passend en verdedigend had Polaris het prima onder controle. Verdedigend werden heel veel ballen van de grond gehaald en wist Febe van Reek haar aanvalsters prima te bedienen.  Polaris won dan ook zeer overtuigend de set met 13-25.
Tot halverwege de derde set hield Polaris dit hoge niveau vast en wist de ploeg zowel via hard gescoorde aanvallen als met tactische ballen de tegenstander helemaal zoek te spelen. Ook blokkerend was Polaris ijzersterk met Suzy Naus in de hoofdrol. Toch, na een 7-14 voorsprong werd de servicedruk minder, en slopen er foutjes in het spel. Polaris was steeds net op tijd weer bij de les en wist via 22-25 ook de derde set binnen te halen.
De start van de laatste set was niet al te best, en na een grote achterstand bleek de inhaalrace net te laat ingezet; deze set werd met 25-23 verloren.
“Heel erg zonde van die 4e set, maar ik heb intens genoten van ons spel, twee sets lang hebben we een wedstrijd van hoog niveau laten zien, en waren de meiden op alle fronten beter dan de tegenstander. Er was vandaag dan ook maar 1 team dat aanspraak kon maken op de overwinning en dat was Polaris. Een prachtige teamprestatie.
Komende zaterdag zijn de Polaris vrouwen vrij, op zaterdag 6 november is de volgende thuiswedstrijd tegen Hajraa uit Eindhoven.