Jonge talenten op weg naar het concertpodium

Op 6 juni 2021 is er een livestream van het concertoptreden van getalenteerde leerlingen van het Kunstkwartier Helmond, de Talentenstroom. Diverse studenten treden op in een gevarieerd programma met klassieke en moderne componisten, op verschillende instrumenten, zoals viool, trombone, piano, saxofoon, drums, maar ook met zang.

Omdat het vaak jonge musici zijn, is dit concert ook heel geschikt voor kinderen. Aanvang: 15.00 uur. De livestream is gratis. De link is te vinden op de site van Lambertus concerten: https://www.lambertusconcerten.nl  Omdat podiumpresentatie een essentieel onderdeel van de opleiding is, stelt Lambertus Concerten enkele keren per seizoen haar podium ter beschikking aan deze leerlingen.

Jonge musici

Jonge musici op weg naar het concertpodium; een belangrijke ambitie van Lambertus Concerten met de bovengemiddeld getalenteerde leerlingen van de Talentstroom Kunstkwartier. Aankomende musici laten proeven van de uitdagende, veeleisende maar ook prachtige muziekwereld. Daarvoor is regelmatig optreden voor publiek en jezelf presenteren van groot belang,  om ervaring op te doen en als musicus te ontwikkelen, en ook als meting aan de professionals. En voor de kijkers en luisteraars is het,  naast het beluisteren van muziek, interessant om mee te maken hoe die weg naar dat  grote podium loopt, hoe het proces van amateur naar mogelijk professional gaat.

Op het middagprogramma van 6 juni staan uitdagende werken, solistisch en in duo’s, zoals een Impromptu van Schubert, zang uit de musical Nine, vioolstukken van Borowski en Hindemith, muziek voor saxofoon, zoals het virtuoze Pequeña Czarda van Pedro Iturralda, en stukken voor trombone, accordeon en zelfs drums. Een heel gevarieerd, uitdagend en leuk programma dus en ook uitermate geschikt voor kinderen.
De livestream is te volgen via: https://www.lambertusconcerten.nl

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *