De LEVgroep in Helmond organiseerde  in Helmond Noord een spel waarin politie en BOA’s jongeren in witte overalls achtervolgden. Het spel genaamd De Hunt ging met 20 jongeren van start.

Het doel was om de jongeren, agenten en Buitengewone Opsporingsambtenaren dichter bij elkaar te brengen. Dit door de jeugd te laten zien dat de mannen en vrouwen  van hermandad hun werk verrichten. Marcella Gomes kreeg het idee nadat collega’s van haar in Alkmaar dit spel deden.

Nadat in wijkhuis de Boerderij een politieportret was gemaakt en de rugnummers werden opgespeld vertrokken klokslag 12 uur de deelnemers die zich lopend over de wijk verspreiden. Tien minuten later vertrokken de agenten en BOA’s te voet of per fiets of auto en was de jacht geopend. 

De jongeren mochten, in de tijdsduur van het spel, in twee safe houses in de wijk tot rust komen Van de deelnemers wist slechts één jongedame uit handen van de ‘jagers’ te blijven. De waardering voor het werk van de politie en BOA’s werd door deze samenwerking alleen maar groter.  Jongerenwerk in Helmond hoopt meer van deze activiteiten te gaan organiseren. 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.