23 studenten van de opleiding Veiligheid & Vakmanschap (VeVa) van Summa Veiligheid in Eindhoven liepen vorige week in vier dagen van Nieuwdorp in de Provincie Zeeland naar Eindhoven.

Met de mars Boots on the Ground (200 kilometer) wilden de studenten geld inzamelen voor de Stichting Ondersteuning Veteranen Activiteit (OVA).

Vrijdagmiddag arriveerden de studenten weer bij de school en sloten de mars af onder groot applaus van familie, vrienden en andere studenten. Daar werd bekend gemaakt dat de jongelui met deze tocht 2300 euro hadden opgehaald voor veteranen met PTSD/PTSS.

Sterre van den Boogaard uit Helmond was, samen met Ruben Lindenhovius uit Eindhoven, de initiatiefnemer. Zij bezochten vorig jaar met school de Invictus Games in Den Haag en raakte hiervan onder de indruk.

De weersomstandigheden waren de 22 jongens en één meisje vorige week niet goed gezind. Regen, sneeuw en kou waren facetten waarmee ze te maken kregen. Maar de teamspirit bleef en ondanks dat er een aantal blaren werden gelopen, wist iedereen de tocht tot een goed einde te brengen.  

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.