Een bijzonder voetbaltoernooi gisteren op het kunstgras bij het Disveld in Helmond West met aansluitend een BBQ in wijkhuis de Westwijzer. Jongeren uit de wijk organiseerde daar Ballie & BBQ voor andere jongeren uit de wijk, maar vooral ook voor de minderjarige vluchtelingen die al enige tijd verblijven aan de Mierloseweg.

,,Die in dat PSV shirt is echt goed”, zeggen de jongens aan de kant over één van de vluchtelingen die net een prachtig doelpunt heeft gemaakt. Tussen de wedstrijdjes door, ze deden zelf ook mee, kijken initiatiefnemers van Ballie & BBQ Nassim, Sami, CJ, Hamza en Imrane fanatiek toe. De vijf jongelingen kregen het idee voor het toernooi met de BBQ terwijl ze zelf aan het voetballen waren op het veldje. ,,We zagen dat de vluchtelingen hier eigenlijk helemaal niets hebben en ook niks te doen hebben”, Aldus de vijf tieners. ,,Toen wilden we graag iets voor ze doen en kwamen op het idee van dit toernooi en de BBQ. We klopte aan bij Jordy en hij heeft ons geholpen om alles op te zetten.” Met Jordy bedoelen de jongens Jordy Wirjosoekarto die zich namens Jongerenwerk Helmond ontfermt over de wijk. ,,Het is heel mooi dat deze jongens dit willen organiseren en dat ze er ook nog zelf initiatief voor tonen. Ik help ze met de organisatorische dingen, maar voor de rest regelen ze alles zelf. Van de teams die mee doen, tot het vlees voor de BBQ. Ik heb alleen gezegd dat ik graag het vlees wil bakken bij de BBQ, dat vind ik leuk om te doen”, lacht Wirjosoekarto.

In totaal deden er vier teams (3 teams van jongens uit de wijk en 1 team van vluchtelingen) mee aan het toernooitje, waren de jongens tevreden met de opkomst? ,,Jazeker. Er zijn natuurlijk ook wat jongens op vakantie in deze periode, maar verder is iedereen er”, aldus de jeugdige organisatoren. De wedstrijden gingen door tot er één van de teams drie doelpunten scoorde. Op het einde waren er drie teams met hetzelfde aantal punten en werden er in onderlinge wedstrijdjes uitgemaakt wie de winnaar werd. Uiteindelijk verloren Nassim, Sami, Cj Hamza en Imrane in het allesbeslissende duel de winst van het toernooi. Lang baalde de jongens daar niet van, tijdens de aansluitende BBQ waren ze druk bezig met de aanwezigen te voorzien van eten. Ze verdeelden het vlees, sneden brood en schepten salades op. Kortom een sterk stukje verbroedering van de jonge initiatiefnemers in Helmond West.

 

 

Foto’s: Rik van de Berkmortel

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Dave Kornuijt

Dave Kornuijt redacteur bij DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.