Zes politieke partijen waren maandagmiddag uitgenodigd om met jongeren van het ROC Ter AA in Helmond in debat te gaan.

Burgemeester opent middag

Burgemeester Elly Blanksma trapte de bijeenkomst af, waarna dagvoorzitter Ton Westerveld een zestal stellingen deponeerde.

Stellingen woningnood en werk & inkomen

Drie ervan gingen over de woningnood en de andere drie over werk & inkomen. Sanae Yahia (GroenLinks), Anne van Berlo (VVD), Michiel van Geel (D’66), Hennie van Houdt (50PLUS), Omar Fkihi (Denk) en Willem Boetzkes (Helder Helmond) waren aangeschoven en gaven hun mening over de stellingen.

Duidelijke mening jongeren

Een aantal van de tweehonderd aanwezige jongeren had een duidelijke mening over de woningnood. “Nee, jongeren moeten geen voorrang krijgen bij sociale huurwoningen, maar het moet beter verdeeld worden.” De jongeren waren ook duidelijk in de toestroom van immigranten die volgens hen beperkt moet worden: “De komst van immigranten maakt de woningnood alleen maar erger.” Het openbaar vervoer in ons land moet beter, zo lieten enkele sprekers zich ontvallen. De politici achter de tafel vertelden dat niet de politiek, maar het provinciebestuur daarover gaat. De jongeren willen ook graag dat de overheid voor eerlijke kansen op de arbeidsmarkt gaat. Ongeacht wat je afkomst, geaardheid of handicap is, iedereen moet gelijke kansen krijgen.

Ga stemmen als je de leeftijd hebt

De zes politici riepen aan het einde van de bijeenkomst de jongeren op om 22 november naar de stembus te gaan (als ze tenminste 18 jaar zijn). Voor hen die dat nog niet zijn, is het goed om in ieder geval de kieswijzer in te vullen. Zo kunnen ze dan zien welke politieke partij aan hun gedachtegoed voldoet.  

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *