Jongeren vinden creatieve oplossingen

Door de coronacrisis kunnen veel projecten van jongeren die deelnemen aan ‘We are in Charge’ niet doorgaan zoals gepland, maar dat betekent niet dat ze nu stilzitten. Ze proberen creatieve oplossingen te vinden zodat hun project op een andere manier door kan gaan of ze verzinnen iets totaal anders.

We are in Charge is een project vanuit LEVgroep, RoC ter Aa en Summa College Eindhoven waarbij jongeren hun maatschappelijke diensttijd kunnen inzetten onder begeleiding van coaches. Zo organiseren jongeren festivals, verzinnen ze duurzame oplossingen, helpen ouderen etc. Nu veel van deze projecten geen doorgang kunnen vinden, moeten jongeren op zoek naar iets anders.

‘’We zijn trots dat jongeren zo snel met nieuwe ideeën komen’’, zegt Judith Linders, coach. Kevin verzorgt twee dagen per week eten in het Elkeriek en geeft bijles aan kinderen. Chloe geeft ook bijles en helpt opa die zingt voor andere bejaarden. Cheyenne geeft bijles, doet boodschappen voor ouderen en past op kinderen waarvan de ouders nu werken.

Akram, een student aan het Summa College, is van Syrische afkomst en wilde in eerste instantie graag vrijwilligerswerk doen bij Vluchtelingenwerk. Door de coronacrisis kon dit helaas niet doorgaan. Hij ging op zoek naar een  talent wat hem uniek maakt. Akram spreekt zowel Arabisch, Nederlands als Engels. Hij heeft informatiebrochures over het coronavirus en de maatregelen gemaakt. De brochure wordt uitgedeeld bij het AZC, vluchtelingenwerk en diverse teams en wijkcentra waar LEVgroep actief is.

corona brochure english

corona brochure arabic

Tijdens de coronacrisis worden veel creatieve oplossingen bedacht voor dingen die niet meer op de normale manier door kunnen gaan. Dat is mooi om te zien en geeft hoop voor de toekomst.

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Maartje Vos - Swinkels

Redactie vrijwilliger team DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *