Jongerenfestival ‘De wereld in Helmond’ in en rondom ‘oude Knip’

Vanwege alle ellende in de wereld zijn de afgelopen maanden veel jongeren naar Helmond gekomen als vluchtelingen. Ze wonen op dit moment in verschillende wijken van Helmond. Om jongeren in contact te brengen met andere jongeren in Helmond, is er op zondag 10 juli een jongerenfestival met als titel ‘De wereld in Helmond.

Dit festival is in en rondom de oude Knippenberg College aan de Nachtegaallaan in Helmond.  Op deze locatie wonen Oekraïense vluchtelingen, zowel jongeren als vrouwen en kinderen. Daarom is er naast diverse optredens en workshops voor jongeren in de programmering ook rekening gehouden met activiteiten voor kinderen en volwassenen. Ook omwonenden van het Oude Knippenberg College zijn welkom.

Wethouder Cathelijne Dortmans opent om 11.00 uur het  festival ‘De wereld in Helmond’. Na een korte uitleg kunnen de jongeren en kinderen zich inschrijven voor diverse workshops, zoals kickboksen van Mansouri Gym, tassen beschilderen, breakdance, graffiti workshops, stoep tekenen en dansworkshops van Hoomrun, die met een openingsdans al laat zien wat de mogelijkheden zijn.

In het kader van talentontwikkeling kunnen jonge vluchtelingen en Helmondse jongeren vanaf 12 jaar zich ook aanmelden vanaf augustus om mee te doen met het project We Are In Charge 2.0 (WAIC 2.0).

Verder zijn er activiteiten voor kinderen en jongeren op de grasvelden. Zo zijn er springkussens voor de kleinste en sport zoals water volleybal, bubbelvoetbal, pannakooi en op een klein podium zijn er optredens zijn van de Syrische muziekgroep Janin Dabka, De BeBizzyBand met Oekraïense dames uit Helmond, Dj Chauncy, en breakdancers.

Dit jongerenfestival wordt georganiseerd door Helmondse jongeren, We Care Helmond, LEVgroep met medewerking van JIBB+, Mansouri Gym en BeBizzy Helmond.

 

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.