Joop Martinali (81) uit Helmond zet de verwarming in zijn huis alleen aan als er bezoek komt. Is hij alleen thuis, dan blijft de thermostaat gewoon op 15 graden staan. En toch heeft hij het dan niet koud: Joop heeft namelijk broekverwarming.

Joop begon er vorig jaar mee toen de prijzen van het gas door het dak gingen. Hij kocht een elektrische broek à 55 euro in China via AliExpress en twee powerbanks bij de Aldi in Helmond. “Met één van die accu’s kan ik mezelf op de bank drie dagen lang een hele avond warm houden. De broek is dan 22 graden, maar alles in de kamer is steenkoud”, lacht Joop.

Flinke besparing

Joop bespaart op jaarbasis honderden euro op zijn gasrekening. Soms gebruikt hij de broek ook buitenshuis, bijvoorbeeld als hij sleutelt aan zijn brommertje in de onverwarmde serre van zijn huis. “Dan krijg ik alleen koude handen, maar die houd ik dan regelmatig tegen mijn broek”.

Joop kan iedereen de verwarmde broek uit China aanraden. “die broek haal je er vijf of zes keer uit in één jaar. Zo komt Jan Splinter door de winter.”

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *