Jubileum sv Brandevoort werd drie dagen feest, sport en gezelligheid

Sportvereniging Brandevoort viert het 10-jarig bestaan. Tijd voor een feestje dus. Ik werd als wijkreporter uitgenodigd om verslag te doen van het jubileumfeest voor drie dagen, van 24 tot de 27 augustus 2018. Wat er te doen zou zijn wist ik niet precies, maar gewapend met camera en notitieblok vertrok in vrijdagavond naar Brandevoort. Bij aankomst werd ik verwelkomd door William Kuijpers en voorzitter Harry IJzendoorn en maakte ik van de drie feestdagen het volgende verslag.

Vrijdagavond vond er een meeting plaats voor leden en sponsors. De presentatie lag in handen van het sportmarketingbureau Triple Double van Bob van Oosterhout, zelf een fervent basketbalspeler van groot formaat.  Ik ken Bob nog uit de tijd dat ik zelf in mijn jongere jaren basketbal speelde en enkele wedstrijden met hem mocht spelen. Het werd een interessante avond met enkele video-opnames die Triple Double maakte. De bekendste is wel de video met “pluisje” Maradonna, die enkele dagen met zijn voetbalploeg in Mierlo vertoefde. Na de presentatie verzorgde de dj van Brandevoort de muziek tijdens de avond die tot in de late uurtjes duurde.

Zaterdag PSV-clinic

Zaterdag stond in het teken van de jeugd. Als klapper had  teamleider van de dames en de meiden Edwin Rooyakkers, een spetterende clinic georganiseerd met vier dames van PSV, die zelf in de eredivisie spelen. Het werd hard werken voor alle dames. Een van de bekendste sportmascottes uit Nederland,  Phoxy was tot grote verrassing aanwezig op het sportpark, dus iedereen, vooral de jeugd en de EHBO, wilden met hem op de foto.

Helaas moest er aan het eind even gestopt worden vanwege de bakken water die uit de hemel stortten. Dat werd echter ‘s avonds ruimschoots goedgemaakt door de Nederlandse Tom Cruise, de cocktailshaker die die avond hard moest werken voor de charmante dames die allemaal ineens een cocktail wilden van zo’n spetter. De muzikale omlijsting kwam van Joel Borelly die ook op zijn gebied weer erg goed presteerde met zijn charmante praatjes en muziek.

Zondag schlagers en All Stars

Zondags werd het sportpark op stelten gezet door de schlagerzanger Dieter Koblenz. Ook hij verraste vriend en vijand met zijn humoristische praatjes over het bier en de voetballers van Brandevoort. Hij vroeg onder andere iedereen op dat moment even een “Selfie” te maken en op te sturen naar de babysitters en de opa’s en oma’s om te laten zien hoe gezellig het was. Tijdens zijn optreden werden er door de bezoekers meerdere malen een polonaise gelopen. Een van de hoogtepunten was wel toen hij met de bezoekers en vooral de voetballers even wilde proosten en zelf een pul halve liter bier achterover klokte. Hilariteit alom.

De middag werd beëindigd met een wedstrijd tussen het vaandelteam van sv. Brandevoort en het All Star team. Het All Star team bevatte enkele sterspelers met grote namen en die in het verleden opmerkelijke prestaties leverden. Dit waren onder andere: Edward Linskens, Tommy van der Leegte, Danny Koevermans, Theo Lucius en Andy van der Meyde. Tijdens de wedstrijd volgden er twee fantastische doelpunten. De eerste van de All Stars, waar een speler vanaf het middenveld een bal net over de keeper schoot die verschrikt keek hoe de bal het doel in rolde. Maar helemaal te gek was het doelpunt van Brandevoort die, hoe verzin je het, een precies zo’n zelfde doelpunt maakte: over de keeper en in het doel rollend. De uitslag werd uiteindelijk 2-2.

Iedereen was tevreden. Vooral de drie jonge knapen die ‘s morgens winnaar waren geworden met het penalty schieten. De bekers werden uitgereikt door de (prof)keeper met grote naam: Khalid Sinouh. Tenslotte volgde er nog een fotoshoot met fans en All Star spelers en daarna ging iedereen naar de kleedkamers.

Het waren drie hele mooie dagen die nog lang herinnerd zullen worden. En hiermee wil ik ook graag de hele organisatie bedanken voor de enorme gastvrijheid en vriendelijkheid. Ook ik heb enorm genoten…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *