Stel, er is een actie waarin je moet vertellen hoe belangrijk water drinken is en ook gezond eten. Je stuurt een vlog in en verklaart waarom dit zo belangrijk is, vooral voor kinderen. Dan krijg je te horen dat je gewonnen hebt en een grote prijs krijgt.

Dit overkwam de 10-jarige Jessie Miksch uit groep 7 van de Daltonschool Talentrijk uit de Rijpelberg. De prijs: een dance workshop voor jou en jouw klas. En die workshop wordt gegeven door niemand anders dan Juvat Westendorp, bekend van het tv programma So you think you can dance en GTST.

Juvat is achtentwintig jaar, komt uit Zaandam en heeft een eigen dansschool. Hij heeft ook in enkele films gespeeld. Maar Juvat is ook ambassadeur van de stichting JOGG (Jeugd Op gezond Gewicht). Hij werd gevraagd door Irene Gruintjes, projectleidster  van JLGH (Jong Lekker Gezond Helmond) om deze workshop te geven. Dus toen Juvat om acht uur ‘s morgens de school binnenkwam was iedereen wel een beetje opgewonden van die GTST-ster en ook enkele moeders konden het niet laten even vlug een foto te maken.

Maar Juvat begon direct aan hetgeen waarvoor hij kwam. Om te beginnen een warming-ups voor alle leerlingen op het schoolplein. Na een dik half uur begonnen voor de leerlingen de schoollessen weer en ging iedereen, behalve de klas van Jessie, naar hun lokalen terwijl Jessie en haar klasgenootjes naar de gymzaal werden gedirigeerd.

Toen Juvat de workshop wilde beginnen werd er eerst wat gegiecheld en zenuwachtig gelachen, want het was wel een beetje wennen, les te krijgen van een beroemdheid. Maar Juvat loste dit snel op door heel “cool” te praten tegen de kinderen. En al snel was het een gewone bezigheid voor hen om te werken met de ster.

Als eerste leerde hij de kinderen enkele danspassen en wat “moves” op de muziek van Bruno Mars. Het ging soms heel snel en de jongens hadden er meer moeite mee dan de meisjes, maar al gauw was het een samenspel alsof ze dit al jaren deden. Het was de bedoeling eerst wat in te leren van de complete dans en dan zouden de ouders iets later mogen komen kijken wat er geleerd was. Er moesten ook enkele kreten geslaakt worden en daar hadden de jongens weer minder moeite mee. Totdat de jongens een beweging moesten maken die Michael Jackson ook altijd deed: de greep in het kruis. Dat was helemaal even wennen. Maar na enkele minuten  gelach van de dames ging het al gauw  zoals het hoorde en werd de dans langzaam gevormd tot de perfecte uitvoering.

Enkele juffen en een paar moeders die tijdens de repetitie langs de kant mochten staan konden het niet laten even stiekem mee te doen en af en toe een fotootje te maken. De rest van de ouders moesten buiten de zaal wachten anders was het geen verrassing meer.

Na ongeveer een uur en twee korte drinkpauzes, waarvan Juvat een drinkpauze benutte om met de jongens even een balletje te trappen, vond Juvat het tijd voor de show en demonstratie aan de ouders te laten zien.

De deur mocht open en de aanwezige ouders stroomden binnen om te zien wat de kinderen geleerd hadden. Ook hier weer even veel geklik van fotograferende telefoons en camera’s en Juvat gaf een teken aan de jonge dansers en danseressen en de show kon beginnen.

Het werd een gigantisch succes, enkele foutjes van de zenuwen daar gelaten. Het was zo goed dat de ouders en leerlingen die kwamen kijken wel twee keer vroegen om een herhaling van het dansen. Juvat was dik tevreden; de dansgroep dolblij. Omdat het afgelopen was, maar eigenlijk meer omdat het zo goed was gegaan. Na een overweldigend applaus en een bedankwoord van de juffen en meesters en natuurlijk ook van Juvat werd er nog even tijd gemaakt voor handtekeningen en foto’s samen met de ster.

Juvat moest naar een volgende afspraak maar hij vond het geweldig en zou zeer zeker een keer terugkomen. Er werd samen met de ouders nog even nagepraat en toen begonnen de  normale lessen weer.

En na een half uur was er weer die rust en stilte zoals elke maandagochtend, maar het was wel een super gezellige ochtend geweest…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Meer-Rijpelberg-digitaal-wijk-nieuws:
www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Rijpelberg
Twitter:  @ditisonzewijk
Google+  Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk?  Abonneer je gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!
Digitaal-wijkgericht-nieuws: Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *