Kamermuziek in het Theo Driessen Instituut

Na twee jaar stilstand in verband met Covid-19 mogen en kunnen we weer concerten voor kamermuziek organiseren. Voor dit nieuwe concertseizoen hebben we uiteraard weer talentvolle, jonge en inspirerende musici uitgenodigd om in het Theo Driessen Instituut te komen musiceren.

De concerten vinden plaats op zondagmiddag, aanvang 15.30 uur in het Theo Driessen Instituut aan de Willem Prinzenstraat 43.

Het eerste concert vindt plaats op 13 november door het Chimaera Trio. Het Chimaera Trio, opgericht in 2012, profileert zich als ambassadeur van de interessante en ongebruikelijke combinatie van een blazer (klarinet), een strijker (cello) en een toetseninstrument (piano). De samensmelting van de klanken van deze drie totaal verschillende instrumenten zorgt voor een bijzonder kleurenpalet, waarmee het Trio zich weet te onderscheiden. Uitgevoerd worden werken van Mendelssohn, Gade en Hartmann

Het tweede concert is op 11 december met Lidy Blijdorp, een jonge, gepassioneerde celliste met een enorme vertelkracht, geroemd op de Amsterdamse Cello-biënnale om haar ‘adembenemende muzikaliteit’. Met werken van Ravel, Schubert en J. Brahms.

Het derde concert is op 15 januari 2023 door Het Amstel Quartet, opgericht in 1997, een Nederlands saxofoonkwartet, dat de meest swingende werken speelt en bekend van onder andere optredens in de Carnegie Hall, New York, het Concertgebouw Amsterdam en Podium Witteman.

Het laatste concert in deze serie is op 26 februari 2023 met Yang Yang Cai is één van de grootste pianotalenten van haar generatie, geprezen om haar verfijnde, esthetische vertolking en technische beheersing. Zij vertolkt werken van Liszt en Chopin.

Informatie en kaartverkoop zie onze website: https://www.kamermuziekcyclus-tdi.nl

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.