Kansloze nederlagen Polaris

De twee uitwedstrijden van vorig weekeinde heeft Polaris slechts een punt opgeleverd. De dames verloren de strijd om de laatste plaats met 3-1 bij HLB/van Daal 2 en de heren verloren het topduel tegen de koploper Fit en Fysio/VC Limac met liefst 4-0.

Foto boven: Een blokkade van Yanninck van de Ven (7) en Luc van Bree (26) Bron VC Polaris.

polaris-mike-boudewijns-09-12

Spelverdeler Mike Boudewijns (8) in actie (foto bron VC Polaris).

Met een gehavende selectie traden de heren van Polaris in Linne aan tegen de koploper uit de 3e divisie. Jaap van Bussel en Jelle Jurrius zijn langere tijd uitgeschakeld door blessures. Daarnaast moet ook Tom Klaversma verstek laten gaan. Wie dacht dat Polaris zich boven deze tegenslagen uit wist te knokken kwam bedrogen uit. In de eerste en tweede set werden de Helmonders, met setstanden die er niet om liegen (25-13 en 25-17), volledig afgedroogd. In de derde set werd uit een ander vaatje getapt. Lang konden de heren van Polaris in het spoor van de Limburgers blijven. Tot een voorsprong kwam het nooit. Steff de Vries bracht wat meer agressie in het spel en daardoor gingen andere spelers beter spelen. Echter de kartrekkers konden hun nivo niet halen. Met name verdedigend werd te weinig resultaat geboekt. De derde set ging ook verloren met 25-21. In de laatste set leek Polaris wat meer in de eigen kansen te geloven. Brutaal werd een 0-4 voorsprong genomen. Al snel werd duidelijk dat dit van korte duur was. De kansen werden niet verzilverd en met name de aanvallers lieten het afweten. De set ging dan ook verloren met 25-20. Coach Hans van Steenis: “Door deze nederlaag deed Polaris een stapje terug in de top drie. De dure les in Limburg was dat er voor ieder punt geknokt moest worden. Middelmatig spel wordt in de 3e Divisie hard afgestraft.”

Dames
De Polaris dames speelden reeds op vrijdag in Den Dungen hun tiende competitiewedstrijd tegen concurrent HLB/van Daal 2. Het was een op en neergaand duel waarbij het team van coaches Gylk Jongstra en Mike Boudewijns kansen kregen op een goed resultaat maar deze weer niet in punten wisten om te zetten. Ook de vijfde uitwedstrijd ging door een matige pass en verdediging met gote cijfers verloren. Na setnederlagen met 25-18 en 25-21 kwam in de derde set een positieve ommekeer en volgde winst met 17-25. De spanning voor het jonge team gaf in de vierde set de doorslag en met een 25-21 zege voor van Daal 2 ruilden de twee van plaats op de ranglijst met Polaris als de drager van de rode lantaarn. Aanstaande zaterdag komt Vocala, een fusievereniging uit Oeffelt, Rijckevoirt en Beugen op bezoek en deze tegenstander staat met drie punten meer op de elfde plaats.

Polaris succesvol in beker
Het meisjes B 1 team en jongens A 1 team van Polaris zijn in de tweede ronde om de regiovolleybalbeker als winnaar uit de bus gekomen. Beide teams spelen op 20 januari de kwartfinale. Het jongens A 1 team opende zondag in de Houtse Sporthal met een gelijkspel (25-18 en 21-25) tegen Hornerhof/HHC en moest daarna van Volley Tilburg winnen omdat deze tegenstander gewonnen had van Hornerhof/HHC. Polaris A 1 domineerde in het tweede duel en schakelde Volley Tilburg via 25-19 en 25-16 uit. Het meisjes B 1 team van Polaris won beide wedstrijden. Met 25-19 en 25-12 werd van Hornerhof/HHC B 1 gewonnen en ADC Urmond verloor met 25-19 en 25-16 van Polaris B 1.