Ontbijten

Bij Kansrijk Mierlo-Hout is het op maandagochtend om 9 uur al gezellig druk in wijkhuis “De Geseldonk” in Mierlo-Hout. Tafels zijn gedekt en er worden verse broodjes en koffie klaargezet. Sinaasappelsap en thee en diverse soorten broodbeleg komen ook op een buffettafel te staan. Mensen komen binnen en melden zich aan de eerste tafel alwaar een euro wordt afgerekend en dan loopt men door naar een van de gedekte tafels. Wie wil daar nou niet gezellig aanschuiven?

Samen zijn en verbinden

Juist ja: daar start Kansrijk Mierlo-Hout met het verbinden van mensen. Gezelligheid bieden. Samen eten en praten. Jan Drouen, de initiatiefnemer van de organisatie, legt uit dat het samen eten voor iedereen uit de wijk is. Iedereen die gezelligheid zoekt, een reden heeft om de deur uit te komen en naar de Geseldonk te gaan. Goed eten en een fijn gesprek is voor velen een stap naar meer voldoening in het leven. Mensen verbinden, lekker eten en je op een plek bevinden waar je vraag gehoord wordt.

Een grote groep van afzonderlijke organisaties heeft gezamenlijk het initiatief genomen om in de Mierlo-Houtse gemeenschap een samenwerking op te zetten waar de vraag van vele wijkbewoners gehoord kan worden: Kansrijk Mierlo-Hout. Mensen die met vragen zitten, het niet meer bij kunnen benen of zich alleen voelen, niet weten waar ze met zichzelf en hun vraag naartoe moeten. Oudere mantelzorgers, jongeren en ouderen, nou ja…eigenlijk voor iedereen. Ook vrijwilligers die willen helpen bij alles wat er georganiseerd wordt, zijn welkom.

Welzijn

De wijkraad, de gemeente, de GGZ, scholen, de zorg, KBO en vele andere organisaties zorgen zo samen voor meer welzijn onder de mensen. Behalve dat samen eten verbindt, is het DE gelegenheid om ook je vragen beantwoord te krijgen. Doordat er over eventuele problemen gepraat wordt waar de bewoners tegenaan lopen, kunnen we samen naar oplossingen zoeken. Als een oudere bijvoorbeeld niet meer in staat is het onderhoud van de tuin te doen dan zoeken we daar oplossingen voor. In de Huiskamer is wekelijks opvang voor licht dementerenden, zodat hun partners/verzorgers een dagje voor zichzelf hebben. Wie niet aan het ontbijt kan deelnemen kan zich ook inschrijven voor een “High Tea” middag. Deze is gezellig in het wijkhuis en wordt ook enthousiast bezocht door veel inwoners. Ook zijn er diners voor een speciale groep inwoners. Aan de muur in de hal hangt een “Wensbox.” Daar kan een wens in gedaan worden voor een ander of voor jezelf en samen wordt er bekeken welke wensen er vervuld kunnen worden.

Iedereen is welkom

Door laagdrempelig te zijn in de samenkomst in het wijkcentrum, zal de hulpvraag eerder gehoord worden en het welzijn in de wijk verbeteren. Binnenkort wordt er een maandelijkse of tweemaandelijkse nieuwsbrief uitgebracht om nog meer mensen te kunnen bereiken en op de hoogte te houden.

Wilt u meer weten of deelnemen? Kom dan maandagochtend tussen 9.00 uur en 10.00 uur ontbijten voor 1 euro in de Geseldonk of neem contact op met de wijkraad Mierlo-Hout: secretariaat@wijkraadmierlohout.nl 

 

 

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Joos van Stiphout

Joos van Stiphout: Een stevige vastbesloten dame met een klein hartje en meestal een iets te grote waffel. Goedlachs, maar ook vaak serieus. Een caretaker pur sang. Verslaggever bij Ditisonzewijk Helmond en DIOW TV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *