Kappers in heel Nederland, hebben op donderdagavond 18 februari, massaal aandacht gevraagd voor hun problemen. Dat deden ze met een lichtprotest. Ook kappers in Helmond deden mee. 

De kappers hebben vanavond de verlichting van hun salons laten branden, van 20.00 tot 22.00 uur. Met dit protest willen zij zich laten zien. Ze voelen zich ten onrechte benadeeld door de coronamaatregelen. Ze zijn ernstig financieel benadeeld door de sluiting van hun zaken. In de  sluitingsperiode van het vorig jaar tijdens de eerste coronagolf, hebben kappers ervoor gezorgd om na opening veel veiligheidsmaatregelingen in te voeren. Zij hebben er alles aan gedaan om hun bedrijf op een veilige manier, voor de klant en voor zichzelf,  te waarborgen.

Volgens de kappers heeft de regering alle niet-essentiële bedrijven over een kam geschoren en verder niet gekeken naar reeds goed getroffen veiligheidsmaatregelen. “Als je dan ook nog eens merkt dat de financiële ondersteuning  die er geboden zou worden door de regering, te wensen overlaat, dan is de maat vol”, zo blijkt uit gesprek met een kapster. Er zijn kappers die volgens haar genoodzaakt zijn om spaargeld voor hun pensioen, nu al uit nood aan te spreken. Zo blijven ze nu met moeite op de been en proberen ze hun zaak te redden.

Het wordt volgens velen tijd dat de kappers weer open mogen. “Klanten willen hun bossen haar weer kwijt. En wij zelf willen weer financiële lucht krijgen. Die is ons ontnomen door deze heftige lockdown”.

Met de fotobijlage geef ik u een selectie, van de deelnemende kapsalons, verspreid over de stad. Door het gekozen tijdstip van het protest, heb ik zelf nog haast moeten maken met het maken van de foto’s, om door de ingestelde avondklok zelf geen proces te krijgen.

Verslag en foto’s, Henk van Dijk

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van DitisHelmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Avatar
    Skin Nova Center Helmond Reply

    Jammer dat alleen de kappers genoemd en gefotografeerd worden. Deze noodsituatie is er voor alle contact beroepen!
    Schoonheidsspecialistes, masseurs, pedicures en andere collega’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *