Karin Slaughter bij De Ganzenveer

Boek en Kantoor de Ganzenveer ontvangt regelmatig schrijvers die hun nieuwe boek presenteren. Op 15 juni was echter een wel heel beroemd schrijfster te gast; thrillerschrijfster Karin Slaughter.

Wereldwijd begrip

Karin Slaughter werd geboren in 1971 in Arizona. Intussen is ze een gerenommeerd schrijfster met een grote naam, een begrip wereldwijd. Haar thrillers weet ze zo te schrijven dat je als het ware erin meegezogen wordt. Het leest alsof je zelf alles meemaakt. Haar boeken zijn ruim 40 miljoen keer verkocht en verschenen in 120 landen. Dat leverde Slaughter de bijnaam ‘Queen of Crimes‘ op. De verhalen zijn veelal gebaseerd op waargebeurde misdaden. Een terugkerend onderwerp is geweld tegen vrouwen. Regelmatig worden haar boeken verfilmd. Haar bekendste werk is wel Pieces of her. Dat leverde haar een enorme populariteit op bij echte thrillerfanaten.

Warme broodjes

Eigenaar Hans van Gennep had zijn uiterste best gedaan om Karin Slaughter binnen te halen. Menig lezer was zeer verheugd haar in levende lijve te ontmoeten. Voor de winkel had zich een rij gevormd van wachtende mensen en in de winkel bleek de rij twee keer zo lang. Iedereen had één of zelfs meedere boeken in de hand. De boeken gingen als warme broodjes over de toonbank.

Fans van alle leeftijden

Bij de tafel van Karin Slaughter aangekomen, waren twee assistenten druk bezig. De een nam de boeken aan, met daarbij een briefje met de naam die in het boek moest komen. De ander zette iedereen met de schrijfster op de foto. Ondanks de drukte ging de schrijfster onvermoeibaar door met signeren. Gevolgd door vriendelijk in de camera kijken en een praatje maken met elke fan. Jong én oud waren aanwezig. Ook een moeder met haar zeer jonge dochter. Moeder vertelde dat haar dochter gek was op lezen en dat vooral de boeken van Karin Slaughter haar voorkeur hadden. Verrast was mevrouw Slaughter door het mooie boeket rozen dat een fan voor haar had meegenomen. Ze nam het dankbaar in ontvangst.

Een lange zit

Zo ging het een paar uur door. Om 17.00 uur stonden zowel binnen als buiten nog steeds mensen te wachten. Karin Slaughter bleef gracieus en vriendelijk verder signeren. Nadat de rijen weggesigneerd waren, kon de schrijfster eindelijk tot rust komen. Het is duidelijk dat ook in Helmond de boeken van Karin Slaughter enorm populair zijn.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *