KASH zamelt geld in voor zonnepanelenveld in Kenia

De Stichting KASH Jongerenprojecten in Helmond zamelt dit jaar geld in voor het realiseren van een zonnepanelenveld bij de APDK kliniek in Mombasa, Kenia. Dit doet de stichting samen met Our Energy Foundation, Wilde Ganzen en APDK. KASH haalt hiervoor geld op door middel van fondsenwerving.

Reis naar Mombassa

“We hebben al hele mooie toezeggingen gekregen”, zegt een medewerker van KASH. “Ook hebben we weer tal van activiteiten op de rol staan. Vanaf 2024 leggen we de focus op een volgende werkreis naar Kenia in 2025. Tijdens deze periode willen we (delen van) het dak van de kliniek in Mombassa laten vervangen. Op meerdere plekken heeft het dak namelijk gaten en grote roestplekken. Ook gaan we tijdens de reis in samenwerking met stichting Kadowinja naar de Oyiengo basisschool in Kisumu, om de keuken en een klaslokaal op te knappen en een stoep aan te leggen.”

Verder kijken

Zoals te lezen valt in het projectplan 2026-2028 kijkt de stichting KASH al stiekem verder dan 2025. “We willen ons namelijk na de volgende werkreis bezig gaan houden met drie verduurzamende deelprojecten. Daarbij gaat het om het upcyclen van plastic afval tot volwaardige producten, het maken en herstellen van leermiddelen en de aanschaf van ‘solar cookers’, waarmee men op zonne-energie kan gaan koken.

Meld je aan

De stichting KASH is momenteel nog op zoek naar mensen die mee op werkreis zouden willen gaan. “Richting het einde van het jaar willen we de groep compleet hebben”, zegt de stichting. “Dus ben of ken je iemand die interesse heeft om mee te gaan, neem dan alsjeblieft contact met ons op.” Contact opnemen kan via het emailadres kashjongeren@gmail.com of telefonisch via 06 22 73 93 89.

[Foto: KASH Jongerenprojecten]

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *