De Keiebijters hebben het plan opgevat, om carnaval 2021 niet zo maar voorbij te laten gaan.

Daarom hebben ze besloten, als zijnde de stads carnavalsvereniging , twee prominente gebouwen in hun clubkleuren te gaan aanlichten. Dus zijn op het kasteel en op het hotel West-Ende, de residentie van de Keiebijters, de clubkleuren elke avond uitbundig zichtbaar .

Het beeld dat voor het kasteel staat, buigt haar hoofd naar voren en slaat haar hand voor de ogen, want ze wordt verblind door die mooie felle kleuren van de  Keiebijters.

Op het plein voor het West-Ende vindt jaarlijks de opening plaats van het jaarlijkse Carnaval, met de overhandiging van de Stadssleutel door Burgemeester Elly Blanksma en Prins Briek.  Hierna vindt dan ook altijd het opgraven van de Kei plaats, die daar veilig in de grond is opgeslagen. Maar al dit moois, zal er dit jaar niet kunnen plaats vinden, vanwege corona. Ook de grootste optocht van het zuiden, het Prijsbloaze en al die andere mooie activiteiten die er jaarlijks zijn met Carnaval, zullen we moeten missen door die corona. De Kei zal wél worden opgegraven, maar waar en wanneer dat maken de Keiebijters niet vooraf bekend, omdat er dan een te grote toeloop zal komen, aan de Steenweg.

Tekst en Foto’s, Henk van Dijk

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Dit is Helmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont en een trotse militair Veteraan.

Dit artikel heeft 2 reacties

 1. j.h.w van stiphout Reply

  hallo Henk,
  kleurrijke foto’s en zoals altijd goede kwaliteit.
  toch een carnavals versiering. in Helmond.

  P.S
  Henk weet je soms of het oude van Gend & Loos gebouw ook een onderdeel wordt van het
  EDAH en Draaiorgel Museum ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *