Kasteel Helmond: ooooh kom er eens kijken…

Binnenkort is het weer zo ver. Dan is het groot feest bij het Kasteel. En wat voor een feest. Dan komt de lieve Sinterklaas met zijn pieten weer logeren in Helmond. Er wordt daarom hard gewerkt bij het kasteel, want het moet er wel mooi uitzien.

De Sint en zijn pieten komen op 13 november weer met de boot uit Spanje aan in Helmond. De pieten kunnen niet wachten tot ze de kinderen weer zien. Dan moet de Sint op 14 november even rusten en gaat het kasteel op 15 november open. Hij kan niet wachten om de kinderen weer te ontvangen in zijn mooie kasteel. Vooral op de zaterdagen en de zondagen wordt het druk.

De kinderen kunnen dan weer met hun pappa’s en mamma’s of opa’s en oma’s vanaf 9.30 uur tot 17.30 uur op visite in het kasteel. Uiteraard is het mooie paard van de sint er ook weer bij. De kinderen kunnen met hun ouders ook weer een ritje maken in de Sinterklaas Express. Als je even moet wachten op het treintje, kunnen de kinderen mee doen in de knutsel club van Sinterklaas. Ook kunnen ze even plezier maken met de Hallokids Radio. Daar kun je met Mayoni en Arnoud mee dansen- en zingen. Voor de hele kleintjes is er ook weer een mooie draaimolen. Natuurlijk is het Theater van Sinterklaas ook weer van de partij. Daar gaat Clown Frenky met de kinderen een gezellige middag houden.

Op 20 november wordt er weer een Sinterklaasfeest gehouden in de Sint-Trudokerk in Stiphout. Daar komen alle pieten en de Sint met de kinderen weer een gezellig feestje houden. Alle kinderen kunnen nu al een mooie tekening of knutselwerkje maken en die aan Sinterklaas geven, maar vergeet ook niet jullie verlanglijstjes mee te nemen. Dus nog een paar nachtjes slapen en dan komt Sinterklaas weer naar Helmond. Hij is erg blij de Helmondse kindertjes weer te zien…

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.