Het duurt nog even eer Sinterklaas weer naar Helmond komt. Gelukkig maar, want voor die tijd moet er nog heel veel gebeuren. Zo werken tal van vrijwilligers nu al hard in de ‘fabriek’ van de Goedheiligman om alles op orde te brengen voor zijn komst. Maar er zijn meer vrijwilligers nodig. Kortom, het Kasteel van Sinterklaas heeft dringend ‘handjes’ nodig.

Nee, niet alles komt uit Spanje”, vertelt Mario van den Heuvel  van het Kasteel van Sinterklaas. “Want dat zou ook slecht zijn voor het milieu. Alles wat straks in en rondom het Kasteel van Sinterklaas komt te staan wordt hier in Helmond gemaakt. Door vrijwilligers wel te verstaan. En helaas hebben we die te weinig. We zoeken nog heel veel handjes voor het opbouwen en het repareren. En als Sinterklaas weer terug naar Spanje is, moet uiteraard ook alles weer worden afgebroken. In totaal hebben we ongeveer vierhonderd vrijwilligers nodig om alles te kunnen tackelen.”

Handjes

Zo is het Kasteel van Sinterklaas op zoek naar timmerlieden, lassers en elektriciens. “Eigenlijk maakt het niet uit”, aldus Mario. “Zolang je maar handjes hebt, ben je van harte welkom om mee te komen helpen.” Ook Sjef Foolen van de commissie dagelijkse organisatie kan vers bloed goed gebruiken. “We hebben bijvoorbeeld dringend behoefte aan gastheren en gastvrouwen tijdens de draaidagen. Dat is van 21 november tot 4 december. Ook voor de sponsoravonden hebben we nog mensen nodig. Net als voor de Spiegelzaal en de filmtent.”

Maart

De vrijwilligers beginnen al heel vroeg met hun voorbereidende werkzaamheden, vertelt Mario van den Heuvel. “Van ‘s morgens vroeg tot in de middag zijn we vanaf maart al bezig met de voorbereidingen. En dat duurt tot na het vertrek van de Sint.”

Aanmelden en informatiebijeenkomst

Heb je tijd en belangstelling om als vrijwilliger mee te werken aan een mooi Sinterklaasfeest, meld je dan vóór 1 oktober aan via de website www.hetkasteelvansinterklaas.nl. Je kunt je ook inschrijven tijdens de informatieavond op donderdag 14 september in wijkhuis De Fonkel aan de Prins Karelstraat 131. Die avond begint om 19.30 uur. Daar krijg je ook meer informatie over welke vrijwilligers nodig zijn en wat het werk precies inhoudt. De toegang is uiteraard gratis.

[Foto: B&C Fotografie, Helmond]

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *