De Kasteeltuinconcerten in Helmond bestaan inmiddels alweer twintig jaar. In die periode is het evenement uitgegroeid tot een begrip in Helmond en omstreken. Elke vrijdagavond in de zomermaanden komen zo’n zes- tot zevenduizend bezoekers genieten van muziek en gezelligheid. Met zelfs uitschieters richting de tienduizend bezoekers. Zo’n enorm festival leunt voor een groot deel op de inzet van vrijwilligers. Mensen als Fred Bijsterveld en Ad van Sinten. Afgelopen vrijdag, tijdens het laatste concert van het seizoen, werden Fred en Ad door de organisatie in het zonnetje gezet.

Vanaf het allereerste begin van de Kasteeltuinconcerten spelen vrijwilligers een belangrijke rol in het daverende succes van het evenement. Zonder hun inzet geen feest. Fred Bijsterveld en Ad van Sinten waren er eigenlijk al vanaf het eerste jaar bij. Gedurende de jaren ontstond  er een groepje vrijwilligers, die met elkaar ook al voor Helmond Marketing werkten.

Broodjes en tellers

Fred is wel de fanatiekste van het groepje. Samen met zijn vrouw Els smeren zij elke vrijdag ongeveer 190 broodjes (of meer). Bovendien doet Fred ook de boodschappen. En na afloop van het concert neemt Fred alle shirtjes van de vrijwilligers mee naar huis om ze te wassen. Daarnaast verzorgt hij alle benodigdheden voor de artiesten en vrijwilligers die backstage werken. Ad daarentegen zorgt voor de spullen die de ‘tellers’ nodig hebben bij het tellen van het binnenstromende publiek. Regelmatig maakt hij zijn rondjes langs de tellers. Waarbij hij ze voorziet van flesjes water, een stukje fruit,  versnaperingen en belegde broodjes.

Ook na afloop van de concerten is het hard werken voor de vrijwilligers. Zo ruimen ze de boel weer op, elke vrijdag opnieuw. Denk aan het leegmaken van de tenten en het opruimen van stoelen, tafels, koelkasten, et cetera. Ook verzamelen zij het afval en kijken ze of de ‘afbreekploegen’ wel alles mee kunnen nemen.

Beloond voor het harde werk

Afgelopen vrijdag werden de twee diehards dus beloond voor hun harde werk. Burgemeester Blanksma kwam speciaal backstage om de twee te feliciteren. Op het podium ontvingen zij uit handen van Geert Blenckers een oorkonde voor twintig jaar hard werken. Natuurlijk vonden Fred en Ad het prachtig. “Wij hopen nog lang voor de Kasteeltuinconcerten te mogen werken. Zolang onze gezondheid het toelaat, gaan we lekker stug door!”, aldus het duo.

[Foto: Jason Gerritsen]

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *