Keano Karel is een Helmondse jeugdvlogger. Hij is 10 jaar en heeft zijn eigen YouTubekanaal K.K. Vlogging. Hij is voor Ditisonzewijk-Helmond weer op pad geweest.  Meer filmpjes staan op YouTube en hij vindt het erg leuk als jullie een abonnement nemen op zijn kanaal, het is gratis!

‘Vandaag ben ik bij de finale  van de Kids kookwedstrijd geweest. Deze keer had ik twee vriendjes meegenomen omdat we alle drie heel benieuwd waren wat onze leeftijdgenoten konden koken, omdat wij zelf nog maar net een eitje kunnen bakken Alle kinderen van de groepen 7 en 8 van alle basisscholen in Helmond mochten zich hier voor opgeven. Er waren 17 aanmeldingen van duo’s uit Helmond. En van die 17 duo’s stonden er vandaag 5 (10 kids) in de finale waar ik bij mocht zijn. Dit jaar stond deze wedstrijd in het teken van pasta. De kinderen maakten deze gewoon zelf, dus niet kant en klaar uit de supermarkt. Echt heel knap vond ik dit.

De kinderen konden er ook leuke prijzen mee winnen.

De 1e prijs: het gerecht van de winnaars komt voor een dag op het menu van het Elkerliek ziekenhuis. 2e prijs: de winnaars van de tweede prijs gaan koken met Chef Djailany van de Laarschot in zijn restaurant Nastrium. 3e prijs: een leuk kookboek en een bioscoopbon. Het was een hele ervaring en de gerechten zagen er superlekker uit en de geur was heerlijk. Wij hadden er trek van gekregen. Helaas mochten alleen de jury en de familie van de kinderen de gerechten proeven. Wij kregen wel lekkere hapjes die gemaakt waren door leerlingen van de praktijkschool waar de wedstrijd plaatsvond. Het was erg leuk en erg knap wat de deelnemers gepresteerd hebben. Wel heel leuk dat de enige jongen (Jente) die mee deed ook gewonnen heeft, uiteraard was dit niet gelukt zonder zijn kookmaatje Tess. Deze twee waren heel goed op elkaar ingespeeld. Een TOP-team! Kijk in mijn vlog ook naar de prijsuitreiking!’

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.