Keiebijters: alle activiteiten voorafgaand aan Carnaval afgelast

De Keiebijters hebben besloten om de activiteiten voorafgaand aan Carnaval af te gelasten. Het gaat dan om het KeieKletstoernooi, het Kiezelkeikesfist, de Keijologische Hogeskool, Gala Matinee du Keiebijters en Hil Helmond Zingt. Er is nog geen beslissing genomen over Carnaval zelf.

Voorzitter Peter Adriaans van de Keiebijters Stichting Helmond: “De pandemie biedt helaas geen zicht op versoepelingen die ons in staat stellen dit carnavalsseizoen goed te beginnen. De ruimte om onze activiteiten voor Carnaval goed voor te bereiden en straks uit te kunnen voeren, op een manier die past bij onze hoge standaard, is er helaas niet. Dit heeft ons helaas ertoe gedwongen om de activiteiten voorafgaand aan Carnaval af te gelasten.”

Iedereen die een kaartje voor één van de evenementen heeft gekocht, ontvangt een mail met de keuze om het geld terug te krijgen of om het kaartje te behouden voor hetzelfde evenement volgend jaar.

Carnaval

De Keiebijters voeren overleg met de gemeente en met de grote carnavalsverenigingen in Brabant over Carnaval. Adriaans: “Voor Carnaval zelf houden we de deur nog op een ruime kier. We blijven hopen op een aanpassing van de huidige maatregelen, zodat we Carnaval samen kunnen vieren. Wellicht in aangepaste vorm, mogelijk vooral buiten en vooral overdag. Er wordt gewerkt aan een aangepast draaiboek voor de dagen waar de bekendmaking van Prins Briek XLIX onderdeel van is. We zetten vanaf nu vol op het vieren van Carnaval op een manier die wèl kan.”

Het bestuur van de Keiebijters maakt op 17 januari opnieuw de balans op ten aanzien van de plannen met Carnaval.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.