Keienklets: Andy Marcelissen kan Eddie Buys evenaren

Afgelopen zaterdag vond in zaal Traverse in Helmond de derde voorronde plaats van het 59e Keiebijters Kletstoernooi. Tijdens de avond werd bekend wie de vier finalisten zijn die gaan strijden om de Zilveren Narrenkap met de bijbehorende titel Opperkletsmajoor 2024.

Na een avondvullend programma met kletsers, amusement en Hofkapel de Klinkers overhandigde juryvoorzitter Paul Habbé het juryrapport aan Grootvorst Coen. Volgens de jury waren de voorrondes ‘van hoge kwaliteit en zeer moeilijk te jureren’. Uiteindelijk werd hierna bekend welke vier finalisten zaterdag strijden om de Zilveren Narrenkap met de bijbehorende titel Opperkletsmajoor 2024.

De finalisten

Op zaterdag 27 januari staan de volgende kletsers in de ton tijdens de Grand Finale du KeieKlets: Hans Keeris (als ‘De Geheelonthouder’), Twan van Oers (als ‘Tijn de Ruiter’), Andy Marcelissen (als ‘De Wielrenner’) en Dirk Kouwenberg (als ‘Geheim Agent’). Mocht Andy Marcelissen de Zilveren Narrenkap winnen, dan wordt hij voor de vijfde maal Opperkletsmajoor. Deze prestatie is in de geschiedenis van het toernooi nog maar eenmaal behaald. In 1976 ging deze eer naar Eddy Buys.

Mocht Andy Marcelissen de Zilveren Narrenkap winnen, dan wordt hij voor de vijfde maal Opperkletsmajoor

De finale is inmiddels uitverkocht. De bekendmaking van de winnaar van de Zilveren Narrenkap zie je live op de Facebookagina van de Keiebijters. Meer informatie en kaartverkoop voor andere evenementen van de Keiebijters vind je op www.keiebijters.nl.

Foto’s Andy Marcelissen: Wendy Lodewijks en HarrieFotografie 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *