• kerstboom OVMH

Is de kerstboom van OVMH (Ondernemersvereniging Mierlo-Hout) de grootste van Helmond? Sinterklaas kon vandaag getuige zijn van de jaarlijkse plaatsing van de kerstboom op het plein voor de kerk in Mierlo-Hout. Net als in voorgaande jaren was het een enorme operatie om het gevaarte veilig op zijn plek te krijgen.

Op zaterdag 5 december werd de kerstboom geplaatst op het kerkplein bij de winkels. Doordat de boom zo enorm groot was leverde het vervoer ervan wel een beetje vertraging op. Maar eenmaal op de plaats van bestemming aangekomen was het een indrukwekkend gezicht. De enorme kerstboom wordt geschonken door het OVMH om de Mierlo-Houtse inwoners in de kerstsfeer te brengen. De reus werd op een grote vrachtwagen afgeleverd. Om de boom in het gat in de grond te kunnen plaatsen moest er wel nog eerst wat afgezaagd worden omdat de stam een enorme omvang had. Maar dit bleek geen probleem: de man met de kettingzaag deed dit al fluitend. Misschien wel omdat het zijn dagelijkse werk was?

Nog even fatsoeneren en kale takken er af en toen stond de boom te pronken op het plein. Mierlo-Hout kan trots zijn met zo’n mooie boom. Nadat de lampjes erin waren bevestigd was het jaarlijkse karwei weer gedaan. Is deze kerstboom van OVMH nu de grootste van Helmond? We horen het graag!

Kerstwensactie

De OVMH heeft in voorgaande jaren een kerstwensactie  gehouden. Inwoners konden hun wensen in de boom hangen en de OVMH probeerde dan zoveel mogelijk wensen te vervullen. Dit jaar is daar enigszins verandering ingekomen. De wensen kunnen nu worden doorgegeven via de website van de OVMH of via het scannen van de QR-code op de poster die binnenkort bij de boom wordt opgehangen. Tot en met 31 december kunnen bewoners van Mierlo-Hout voor een andere inwoner een wens doen. De ondernemers van de OVMH laten een aantal wensen in vervulling gaan. De regels rondom de wensen en het invulveld vindt u op de website van OVMH onder het kopje Kerst Wensboom Actie.

Wat een goed initiatief van de ondernemers….

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *