Het kerstconcert van het Brandevoortse koor Druzhba kan dit jaar door corona niet fysiek doorgaan. Daarom besloot het koor om het concert van vorig jaar, dat samen was met het gemengd koor “Con Amore” uit Baexem, (gedeeltelijk) online beschikbaar te stellen.

De afgelopen maanden oefende het koor iedere woensdagavond thuis door gebruik te maken van digitale hulpmiddelen en onder begeleiding van dirigente Inna. Tijdens de bijeenkomsten werd het vaste kerstrepertoire van Oekraïense en Russische kerstliederen geoefend. Deze liederen zullen dit jaar dus niet fysiek te horen te zijn, maar er is toch nog ‘iets’ te horen van het koor. “Vorig jaar hebben wij een Kerstconcert verzorgd in de St Trudokerk in Stiphout. Aan dit concert werkte ook Gemengd Koor “Con Amore” uit Baexem mee. Van dit concert (gedeelte daarvan) is door de vader van een van onze leden een video-opname gemaakt.”

Niet het volledige concert

Een compilatie van het concert van vorig jaar is ook nog te beluisteren en te bekijken via de site van Druzhba. “Hoewel de opname niet het gehele concert betreft, menen wij dat het beluisteren van de prachtige Oekraiense en Russsiche Kerstliederen je zeker in een kerstsfeer kan brengen”, vertelt het koor.

In 2021 bestaat het koor 10 jaar en zij hopen in dat jaar dan ook jubileumconcerten te kunnen verzorgen.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Liam Toll

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *