Kerstmandenactie voor Super Sociaal

Zoals elk jaar was er weer een kerstmandenactie op de ‘Grote Jan’ (Jan van Brabant College). Door corona konden de tassen niet huis-aan-huis afgeleverd worden door ouders en leerlingen, zoals de afgelopen jaren. Daarom zijn de kerstmanden dit jaar geschonken aan Super Sociaal in Helmond. 

De kerstmandenactie is een traditie die deze school met veel plezier in stand houdt. Astrid van de Beek, personeelslid op het Jan van Brabant College, is al jarenlang de drijvende kracht achter dit goede doel. We bedanken haar voor haar inzet.

De levensmiddelen werden ook in 2020 weer ingeleverd bij het inzamelpunt op school, waar ouders twee dagen lang spullen in ontvangst namen.  Donaties kwamen van betrokken leerlingen, personeelsleden, ouders en andere Helmonders. Elk jaar zijn er ook bedrijven uit de regio die de actie sponsoren door producten ter beschikking te stellen. Dit jaar waren dat Albert Heijn XL (Helmond), Sligro (Helmond) en Jeurgens Banket-, Biscuit- en Chocoladefabriek (Beek en Donk).

Toen alle levensmiddelen waren ingeleverd, begon het inpakken. Dit werd gedaan door brugklassers van het Jan van Brabant College – Molenstraat, onder leiding van hun mentor. De goedgevulde cadeautassen vol levensmiddelen, koekjes en ander lekkers werden op 16 december in de vrachtwagen geladen.

Normaal gesproken gaan de manden naar alleenstaande en zieke ouderen in Helmond, maar corona stak daar dit jaar een stokje voor. Natuurlijk zijn er ook anderen die juist met de feestdagen wel een extraatje kunnen gebruiken. De manden gaan daarom naar Super Sociaal, een supermarkt voor mensen die te weinig inkomsten hebben om van rond te komen. Daar worden de tassen vol lekkers meegegeven aan klanten als extraatje voor de feestdagen.

Foto: Jan van Brabant College

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *