Kerstviering Molukse gemeenschap 2022

Op donderdag 22 december vierde de Molukse gemeenschap, als vanouds kerst in Helmond-Oost. In Wijkhuis de Lier werd een mis gehouden, waar het in het teken stond van vrede, dankbaarheid en het delen van momenten met elkaar. De mis werd geleid door de kapelaan pater, met een Molukse achtergrond, Igo Renjaan. Na de mis werd er ruimte gegeven om samen te zijn. Dit ging gepaard met eten, drinken en muziek.

 Thema Kerstviering

 Het thema van de kerstviering was “Stilstaan en vooruitkijken”. De Molukse gemeenschap stond stil bij enkele gebeurtenissen, waaronder de aankomst van de Molukse gemeenschap in Nederland. De jongerenwerkgroep derde en vierde generatie, maakten eerder een film, waarin diverse personen uit de Molukse gemeenschap in Helmond deelnamen. Ook werd in de film ,een persoonlijke boodschap aan oma Noesmesse gegeven, door de kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Toekomst

 Ook keek de Molukse gemeenschap vooruit naar de toekomst, door te beginnen met een dankmoment waarin personen, organisaties en sponsoren werden bedankt voor hun samenwerking met Stichting Ain ni Ain. Daarna werd uitgesproken, dat de Molukse gemeenschap door zou gaan met het blijven uitdragen, van de cultuur en het delen ervan. Samen met iedereen.

Fijn samenzijn

 Na de mis werden de gasten voorzien van lekkere soep, broodjes en een tal van lekkers. Daarnaast werd er gedanst tot in de late uurtjes. Ook werden er familiefoto’s gemaakt en kwamen de mooie herinneringen weer naar boven.

Dank

Stichting Ain ni Ain Helmond dankt de Wijkraad Helmond-Oost, Wijkhuis de Lier, Bakkerij ‘t Bakkertje en natuurlijk Dit is Helmond e.a. voor het mede mogelijk maken van de kerstactiviteit.

Noël Silalahi Werkgroep Ain ni Ain Helmond

Klik hier voor interview

Tekst, Noel Salalahi

 Foto’s , Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Dit is Helmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont en een trotse militair Veteraan.

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Gert H.M. Bouten Reply

    Bedankt voor deze fantastische impressie van een sfeervolle en indrukwekkende happening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.