Kierenjagers gaan Helmonders helpen energie besparen

De gemeente Helmond gaat zogenoemde Kierenjagers inzetten om Helmonders te helpen hun woning energiezuinig te maken.

Kierenjagers zijn klussers die kleine energiebesparende maatregelen in de woning toepassen, zoals het aanbrengen van tochtstrips, het monteren van een energiebesparende douchekop en het installeren van ledlampen. Mensen met een laag inkomen kunnen gratis van de inzet van Kierenjagers gebruikmaken.

Volgens wethouder Arno Bonte worden met de inzet van Kierenjagers twee belangrijke doelen bereikt: ‘Ze helpen energieverspilling te voorkomen én helpen de enorme stijging van de energiekosten te beperken. Per huishouden kan dat per jaar wel tot 500 euro besparing op de energierekening opleveren.’

Voor de inzet van Kierenjagers werkt de gemeente samen met de zes Helmondse woningcorporaties, de LEV-groep, Ruimte om te Leven en Senzer. De organisaties zijn een grootschalige werving van Kierenjagers begonnen. Geïnteresseerde duurzame klussers kunnen zich aanmelden via helmond.nl/kierenjagers.

De inzet van Kierenjagers is onderdeel van de bredere Helmondse aanpak van energiearmoede. Helmonders met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum hebben via de gemeente een compensatie voor de verhoging van de energiekosten ontvangen. Ook ontving deze groep een voucher om gratis een tas met energiebesparende producten op te halen. In de afgelopen maanden is van dat aanbod ruimschoots gebruikgemaakt. Wethouder Bonte reikte op 1 november 2022 de 2500e energiebesparingstas uit aan mevrouw Van der Neut uit Helmond-Noord.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Dit artikel heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *