Kinderboek over hiphop op verzoek van de klas geschreven

Paul Nijhof presenteert op 1 oktober zijn debuut ‘Rapper in nood’. Hiermee wordt op Kindcentrum Mozaïek in Helmond de Kinderboekenweek gelanceerd. Het kinderboek is op verzoek van leerlingen uit groep 8 geschreven na een gesprek over leesmotivatie, ofwel, over de zin om te lezen.

“Er zijn bijna geen verhalen over hiphop, terwijl de muziekstroming enorm populair bij de jeugd is”, vertelt Nijhof. De leerkracht is het met zijn toenmalige klas eens dat hier verandering in moet komen. Dus is hij de uitdaging aangegaan om in het digitale tijdperk iets te maken wat nieuwsgierig maakt om te lezen. Met het kinderboek ‘Rapper in nood’ wil Nijhof juist het beste uit beide werelden bieden. Tieners kunnen een spannend verhaal lezen, maar door de QR-codes in het boek te scannen óók zelf leren rappen. Een link naar het bijhorende instructiefilmpje op YouTube helpt hen stapsgewijs op weg.

‘Rapper in nood’ is een spannend verhaal over identiteit en doorzettingsvermogen, over passie voor hiphopmuziek en voetbal, maar meer nog over de alles overwinnende kracht van vriendschap.

Over de schrijver

Sinds 2008 werkt Paul Nijhof uit Maarheeze in het onderwijs. Eerst elf jaar als leerkracht op SBO de Toermalijn in Helmond. Nu als intern begeleider op Kindcentrum Mozaïek, een Helmondse school met een speciale voorziening voor nieuwkomers.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *