Kinderboekenmarkt Brede Basisschool De Vuurvogel

Gistermiddag vond er op Brede Basisschool De Vuurvogel de Gi-Ga-Gave Boekenmarkt plaats. Dit in het kader van de Kinderboekenweek. Het was de eerste keer dat de school een kinderboekenmarkt organiseerde en meteen een groot succes.

De school deed een oproep voor het inzamelen van boeken. Vanuit alle hoeken doneerden mensen boeken die de school voor een zacht prijsje verkocht. Ook was er een tafel met gratis boeken. Met het opgehaalde geld koopt de school in overleg met de leerlingen weer leuke, interessant, grappige, avontuurlijke, nieuwe boeken voor in de klas.

De werkgroep die de kinderboekenmarkt organiseerde, had er een belangrijke achterliggende gedachte bij. ‘Lezen en voorlezen ligt aan de basis van de taal- en leesontwikkeling en de kansen die leerlingen krijgen. Als je leest, ligt de wereld aan je voeten. Dat is wat we onze leerlingen gunnen.’

De school zocht ook de verbinding met andere maatschappelijke instanties om samen zichtbaar te zijn voor kinderen en ouders. Zo was de Sociale Teams Helmond aanwezig om ook hun zichtbaarheid in de wijk te laten zien.

Schoolleider Marcel van Rijt is blij verrast dat de boekenmarkt zo’n groot succes was. ‘De opkomst was ontzettend hoog. Ouders zochten samen met hun kinderen boeken uit en vroegen leerkrachten te helpen bij het uitzoeken van een passend boek. Hiermee hebben we samen kunnen uitstralen dat lezen van enorm belang is, wat bijdraagt aan de leesmotivatie en het leesplezier van onze leerlingen.’

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.