Kinderboekenweek en herfstvakantie bij de Bibliotheek

Tijdens de Gi-Ga-Groene Kinderboekenweek kun je van alles ontdekken over de natuur. De Kinderboekenweek duurt van 5 t/m 16 oktober 2022. Kom naar de Bibliotheek Helmond-Peel en vier het jaarlijkse feestje met ons mee!

Workshop: Maak je eigen windmolen

Tijdens de Kinderboekenweek 2022 kun je op Zaterdag 15 oktober van 15.30 tot 17.00 uur in de bibliotheek je eigen windmolen knutselen. Je werkt met gebruikte materialen, dus je bent niet alleen creatief maar ook Gi-Ga-Groen bezig. Naast het knutselen leren de kinderen ook wat duurzaamheid is. De workshop is geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.

Voorlezen op woensdagmiddag

Op woensdagmiddag 5 oktober gaan we voorlezen uit een boek met het thema van de Kinderboekenweek. We starten om 14.30 uur. Voor kinderen van 3 t/m 7 jaar.

Boekjes&Proefjes – Rupsje Nooitgenoeg

Wist je dat de kracht van boekjes veel verder gaat dan voorlezen? Laat je kindje leren en ontdekken tijdens Boekjes&Proefjes. Jonge ontdekkers van 0 tot 4 jaar gaan samen met hun (groot)ouders aan de slag met onderwerpen als tellen, vormen en zelfs programmeren. Woensdag 5 en 12 oktober van 10.15 tot 11.00 uur.

Programmeren met de Bee-Bot

In het TechLab gaan we samen met de Bee-bot meer leren over de natuur om ons heen. Voor kinderen van 4 t/m 7 jaar. Woensdag 5 en 12 oktober van  13.30 tot 14.15 uur.

TechLab Digiwijs: Plasticsoep opruimen met algoritmes

Er zwerft heel veel plastic afval in de oceaan. Dit wordt ook wel ‘plasticsoep’ genoemd. Help jij mee om de oceaan op te ruimen? Voor kinderen van 8 t/m 13 jaar. Donderdag 5 oktober van 15.30 tot 17.00 uur.

Gi-Ga-Groen IVN beleefmiddag voor het hele gezin.

IVN Helmond en de bibliotheek besteden samen aandacht aan de Gi-Ga-Groene Kinderboekenweek tijdens een beleefmiddag in Bibliotheek Helmond. Denk o.a.: schedelquiz, pennen en boekenleggers maken van natuurlijk materiaal en nog veel meer. Leuk voor het hele gezin (vanaf 6 jaar). Vrijdag 7 oktober van 14.45 tot 16.45 uur.

Workshop Micro:Bit

Kom tijdens deze eenmalige workshop je eigen Micropet maken met behulp van mini-computer Micro:Bit. Je mag je Micropet versieren zoals je zelf wilt. We laten je zien hoe je de Micropet zo kan programmeren dat hij verschillende emoties laat zien. Voor kinderen van 8 t/m 13 jaar. Dinsdag 11 oktober van 15.30 tot 17.00 uur.

Magische kindervoorstelling: ‘Gi-Ga-Groen’.

Na het succes van de volledig uitverkochte Kinderboekenweek-voorstelling van vorig jaar, speelt Showman Jori Veldhuizen dit jaar in de herfstvakantie de voorstelling Gi-Ga-Groen over plastic soep in de zee, smeltende ijskappen en het verdwijnen van de natuur. Een interactieve en magische voorstelling. Zaterdag 27 oktober van 15.30 tot 16.30 uur.

Kinderboekenkrant, voorleesgids en expositie

Wil je boekentips om te lezen? Neem dan de gratis Kinderboekenkrant mee in de bibliotheek. Voor (groot)ouders hebben we ook de handige nieuwe Voorleesgids 2022-2023 om mee te nemen. Daarnaast is er een expositie van de boektitels die bekroond zijn met Griffels en Penselen en kun je nog veel meer inspiratie opdoen voor de mooiste boeken om te lenen.

Info en tickets: www.bibliotheekhelmondpeel.nl/kinderboekenweek

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Bibliotheek Helmond-Peel

Bibliotheek Helmond-Peel draagt bij aan de individuele ontwikkeling van mensen en ondersteunt hun deelname aan de samenleving; zij brengt mensen, bronnen en organisaties samen en levert een belangrijke bijdrage aan het versterken van vaardigheden als lezen, mediawijsheid en kennisverwerving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.