Kinderdag én BoekStartdag op één dag in de bibliotheek

Na een succesvolle Kinderdag in 2023, waar ruim 500 kinderen aan deelnamen, komt Kinderdag dit jaar terug, en wel op zaterdag 1 juni. Dit jaar valt ook BoekStartdag op dezelfde dag. Bij de bibliotheek in Helmond worden die dag zowel ouders als kinderen in het zonnetje gezet.

In veel landen vieren ze de Internationale dag van het Kind, zoals in Turkije, Polen, China en Roemenië. De Bibliotheek Helmond-Peel doet ook mee. Op zaterdag 1 juni kunnen kinderen van 12.00 tot 15.00 uur meedoen met feestelijke en bovendien gratis activiteiten in de bibliotheek.

BoekStartdag
De taalontwikkeling is voor kinderen van 0 tot 4 jaar heel belangrijk. De bibliotheek kan ouders hierbij helpen. Speciaal voor deze vragen zijn er BoekStartcoaches, die op 1 juni van 9.30 tot 12.00 uur BoekStartdag organiseren. Met de leukste activiteiten voor de kindjes en informatie over taalontwikkeling en opvoeden voor de ouders. 

Leer vloggen met Teun Peters
YouTube en sociale media zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Maar hoe werkt dit allemaal? Van 13.00 tot 15.00 uur geeft YouTube-dino Teun Peters (bekend van Team DylanHaegens) speciaal voor kinderen een workshop hoe je een video maakt, welke gevaren je online kunt tegenkomen en hoe je hiermee omgaat. Deelname is gratis, maar aanmelding is verplicht in verband met een maximaal aantal plaatsen. Dat kun je doen via de website van de bibliotheek.

Workshop taalontwikkeling
De taalontwikkeling van je kind is voor iedere ouder ontzettend belangrijk. Ingeborg Odekerken en Femke van Eijck zijn beide logopedist en hebben jarenlange ervaring met het werken met kinderen. Ze leggen van 9.30 tot 10.15 uur uit wat een normale taalontwikkeling inhoudt en geven tips om de taalontwikkeling van je kind te stimuleren. Aanmelden hiervoor is niet nodig.

Kijk op www.bibliotheekhelmondpeel.nl/kinderdag voor meer informatie over alle activiteiten.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *