Kinderen van De Vuurvogel aan de slag met de Schoolschrijver

Schoolschrijver Anja Vereijken is begonnen op Brede Basisschool De Vuurvogel in Helmond. Ze zet professionele kinderboekenschrijvers in om leerlingen ‘taalsterk’ te maken.  Vereijken werd door de kinderen en leerkrachten van de groepen 5 van De Vuurvogel onder luid applaus ingehuldigd als Schoolschrijver.

Anja is kinderboekenschrijfster. Ze begeleidt het komende halfjaar de leerlingen van de groepen 5 van de Vuurvogel in het creatief schrijven en laat hen het plezier in lezen beleven . Door de kracht van verhalen en door de eigen creativiteit worden leerlingen de komende weken niet alleen enthousiaster om te gaan lezen en schrijven, maar ook een stuk taalvaardiger. De Schoolschrijver werkt samen met Bibliotheek Helmond-Peel .

Schoolschrijver Anja Vereijken: “Wat is er nou leuker dan verdwijnen in een andere wereld? Mensen, dieren of wezens ontmoeten die je anders nooit zou tegenkomen en avonturen beleven waar je enkel van kunt dromen? Met de kinderen ga ik op zoek naar verhalen. Door hun eigen kundigheid en verbeeldingskracht te stimuleren, kunnen ze zoveel creëren.”

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.