Kinderen verspreiden geluk in Helmond. Een initiatief van Fleur Flipsen van Lucky You & More.

Van de ene op de andere dag was plotseling alles anders. Wat eens zo normaal was, is nu niet meer vanzelfsprekend. Kinderen zaten plotseling thuis, konden niet naar school, naar hun sport of naar oma en opa. Hoe kan ervoor gezorgd worden, dat kinderen in deze coronatijd zich bewust zijn dat er naast de situatie van nu en de beperkingen die het met zich meebrengt er zeker ook momenten van geluk zijn? Zo is het project Gelukverspreiders ontstaan. Op woensdag 1 juli werd het project Gelukverspreiders geopend.

Het is een samenwerking van Fleur Flipsen met de Lev-groep, de gemeente Helmond afdeling Cultuurcontact, T+Huis en stichting Openlucht Galeries. De aftrap werd gegeven bij de oude bibliotheek op de Markt met aanwezigheid van Myrna Welten, Marcella Gomes, Eva van Overbruggen en Sara Broeren van de Lev-groep. Ook van de gemeente Helmond waren Marjolijn Winter en Sophie Kamerbeek aanwezig.

En natuurlijk enkele hoofdrolspelertjes:  kinderen van de deelnemende scholen zoals De Vuurvogel, de Westwijzer, de Stroom, BS. ‘t Hout en kindcentrum de Bundertjes en Mozaïek. Er deden ongeveer 820 kinderen aan mee. Ieder kind maakte tekeningen, verhaaltjes en gedichten. Deze werden bij de kinderen thuis voor de ramen gehangen. Van elke school werd de mooiste tekening, verhaal of gedicht tentoongesteld bij de oude bibliotheek voor de ramen en in het virtuele museum.

Voor de officiële opening waren er dus enkele kinderen aanwezig op de Markt en na een korte toespraak van de Lev-groep en Fleur mochten er enkele leerlingen een lint door knippen om zo de Gelukverspreiders te openen. Voor iedereen die het virtuele museum wil bezichtigen moet met even de website bezoeken: Geluksverspreiders. Daar zijn nog meer kunstwerkjes te bewonderen.

Fleur Flipsen is al 14 jaar coach voor volwassenen en kinderen en de doelstelling is kinderen bewust maken van het geluk. Geluk geeft kracht, energie en laat je stralen. Het maakt de kinderen tevens weerbaar en veerkrachtig. Fleur bezoek scholen en geeft lessen en workshops op het gebied van geluk, zelfvertrouwen, dankbaarheid, talent en dromen. Het motto van Fleur is de kinderen te laten ontdekken wat geluk is zodat zij hun geluksgevoel kunnen vergroten.

Verslag en Fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *