Carnavalsoptocht Brouwhuis traditioneel klein maar fijn

Op carnavalsmaandagmiddag trekt in Helmond-Brouwhuis traditiegetrouw de optocht voorbij. Deze is lang niet zo groot als de andere optochten in de stad, maar dat maakt de pret er niet minder om. Veel wijkbewoners, jong en oud, genoten er met volle teugen van. Ook onze wijkreporter Hans Choufoer begaf zich in de menigte en maakte een mooi fotoverslag van de optocht.

Geen harmonie, geen fanfare, maar wel wagens met muziek en een enkele deelnemer die een geluidsinstallatie meezeult. Dit jaar liepen er zelfs enkele prominenten mee in de optocht. Zoals Johan Derksen en René van der Gijp, die op een bord aangaven dat zij het weer ‘dik voor elkaar hebben’. En wat te denken van Cora (van Mora?), die samen met enkele dames heerlijke minifrikandellen uitdeelde aan het hongerige publiek.

Kleurig geheel

Veel aandacht hadden de deelnemers aan de optocht deze keer besteed aan de schmink, zo meldde Hans aan de redactie. Iets wat de optocht tot een kleurig en fleurig geheel maakte. Na ongeveer drie kwartier was de optocht weer voorbij en verdwenen de mensen met kinderen weer naar de talloze  feestzalen, cafés en snackbars in de omgeving.  Uiteraard voor een natje en een droogje.

Foto’s: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *