Kinderpostzegels verkopen op gepaste afstand

We kunnen vanaf vandaag weer Kinderpostzegels kopen. Net als veel andere bassischolen in het land kreeg De Rank in Helmond deze zomer het bericht dat de Kinderpostzegelactie doorgaat ondanks corona. Maar het gaat wel anders dan anders.

De kinderen gaan op pad met een verkoopbox. Daarin zitten de formulieren die de klant moet invullen. De basisschoolscholier zet de verkoopbox voor de deur en neemt afstand. De klant vult het formulier in en stopt het terug in de verkoopbox. Zo is er geen fysiekcontact tussen het kind en de klant. De kinderen kunnen zo postzegels verkopen én toch de gepaste afstand houden.

Tijdens de Kinderpostzegelactie die dus vandaag, 23 september begint, zetten basisscholieren zich dit jaar in om kinderen met hun bijdrage te helpen aan een veilige thuissituatie. Met de verkoop van de Kinderpostzegels halen zij geld op voor dit goede doel. In dit geval kinderen die te maken hebben met huiselijk geweld.

Videoboodschap

Bij deze 72e editie van de Kinderpostzegelactie verloopt het dus anders dan voorgaande jaren. Door COVID-19 moeten de basisscholieren rekening houden met de RIVM-maatregelen. Daarom krijgen de kinderen voor het eerst ook de mogelijkheid om met een persoonlijke videoboodschap de postzegels digitaal te verkopen.

Woensdagmiddag waren in Helmond al kinderen op pad om het eerste aan te bellen. Zij vertelden dat ze de Kinderpostzegelactie erg leuk vinden. Wel merkten ze op dat het best vervelend is dat ze met nu met een verkoopbox moeten sjouwen. Als die voor een deur op de grond staat, valt die blijkbaar best vaak om door de wind. Maar dit mag de pret niet bederven. Enthousiast gingen ze na een kort praatje weer enthousiast door met het verkopen van de Kinderpostzegels.

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Fee Roelofsen

Fee Roelofsen Stagiaire redactie DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *