Tijdens de herfstvakantie is er veel te doen voor de jeugd. De hele week workshops met en door Jibb+ en het Kindertheaterfestival.

Zaterdag en zondag was het wel een heel speciaal weekend voor de kleinste kinderen. Toen was het op het Speelhuisplein een groot speelterrein. Er stond een reuzenrad (de Radman), de Limo Fabriek, een draaimolen, de schommeldraak voor de hele kleintjes en een klimfort voor de iets grotere jeugd. Maar de grootste publiekstrekker was wel de schildpaddenrace. En niet van die kleine schildpadden maar twee enorme schildpadden waar de kinderen op konden zitten. Zo’n wedstrijd was wel erg leuk vonden de kinderen. Alleen de ouders keken wel een beetje benauwd naar deze attractie. Want als de kinderen een race wilden rijden moesten de ouders zich in het zweet werken om de schildpadden te laten racen. Zij zaten op een fiets die verbonden was met de twee grote dieren. Degene die het hardst kon fietsen had gewonnen. Als de ouders een beetje moe werden kwamen de twee scheidsrechters even de ouders verkoelen door met een plantenspuit in het gezicht te spuiten. En het hele harde aanmoedigen lokte er steeds meer ouders naar het circuit, dus er waren altijd vrijwilligers die graag ook wilden racen. Of de ouders het nu leuk vonden of niet; er moest gefietst worden.

Iets verderop stond een lekkere poffertjeskraam die ook heerlijke geuren verspreidden, dus je kreeg vaak honger door die lekkere lucht.

Bij de Limo Fabriek konden de kinderen zelf hun limonade maken door aan de wielen te draaien zodat de limo werd gemaakt.

Binnen in het Speelhuis werden er voorstellingen gegeven door de theatergroep. De titel van de voorstelling heette Brammetje Baas. Dat ging over een jongen die van groep 2 naar groep 3 overging. Daarover had Brammetje heel veel vragen. Op een humoristische manier werd de juf voor de gek gehouden door de leerlingen. Binnen was er ook een grote teken- en kleurtafel neergezet versierd met kleurige ballonnen. Daar konden de kinderen aan de gang met kleurplaten en zelf tekenen.

Ook was de Cacaofabriek een onderdeel van het Kindertheaterfestival. Ook hier stond er in de hal zo’n grote kleur- en tekentafel en in de filmzaal werden er kinderfilms vertoond. Dit evenement duurt de hele week dus valt er weer genoeg te beleven voor de kinderen.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.