Kindervakantieweek weer vol van spellen en sport

Deze week vindt de Kindervakantieweek plaats in diverse wijken in Helmond. Wijkreporter Hans Choufoer ging eens poolshoogte nemen in de wijken Rijpelberg en Helmond-Oost. In ‘de Rijpel’ spreekt men trouwens liever van ‘Kindervakantievertier’ dan Kindervakantieweek.

Mijn ronde startte in Helmond-Oost. Om precies te zien bij wijkhuis de Lier. Daar had de organisatie het slim aangepakt. Rondom het terrein stonden metershoge hekken, afgeschermd met rode zeilen. Zo creëerde men een mooi afgesloten terrein, waarbij alle kinderen goed in de gaten te houden waren. Inmiddels bestaat de Kindervakantieweek 37 jaar. “Door de corona moesten we het één keer afgelasten, zodat we nu eigenlijk het 36e jaar vieren”, aldus een medewerker.

Drukte van jewelste

Bij de Lier kwamen ruim 150 kinderen opdraven, die werden begeleid door ruim 70 vrijwilligers. Op het plein zelf stonden diverse knutseltafels en rondom het plein op het grasveld konden de kinderen zich vermaken met doe-spellen. Het was een drukte van jewelste. En er werd zelfs een polonaise gelopen door de drie dames die via de speaker de spelletjes aankondigden.

Ook druk in de Rijpel

In de wijk Rijpelberg verzamelden de kinderen zich bij het gebouw van Scouting Rijpelberg. Daarna toog een van de groepen naar het bos om mee te doen aan een spannend potje lasergamen. Andere groepjes bouwden kastelen en doolhofjes van karton. De wat oudere kinderen fietsten in groepjes het Rondje Helmond en moesten onderweg allerlei opdrachten uitvoeren. ‘s Avonds kon er worden gespeeld in speeltuin de Rijpelroets en als afsluiting konden kinderen een toneelstuk opvoeren. Op de velden van Rood-Wit ’62 konden de kinderen bovendien allerlei sportoefeningen doen.

Kortom, een gezellige én sportieve week!

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *