Deze week begon in Rijpelberg de kindervakantieweek. Voor de 32 ingeschreven kinderen betekende dat even een weekje van plezier, gezelligheid en vermaak.

Er stond deze week heel veel op het programma. De hele week werden er leuke dingen gedaan. Bijvoorbeeld om te beginnen een paspoort maken, tenten opzetten en vossenjacht. Daar moesten zij enkele personen zoeken die verstopt waren. Vol verbazing ontdekten zij een persoon in een groen camouflagepak, die het  vanwege het warme weer enorm warm had. Geen wonder, in een camouflagepak een uur in de bosjes verstopt zitten. Doe het maar eens na.

De volgende dag werden er boomhutten gemaakt in het bos, spellenmiddag met blikgooien, eendjes vissen en spons gooien. Een andere dag stond in het teken van vliegers maken, buikschuiven, luchtkussens, flessenvoetbal en naar de speeltuin. Ook werd er een fietstocht gehouden. Dat viel eerst niet mee voor de kinderen. Want zij kregen een rauw ei mee en die moest na de fietstocht weer heel ingeleverd worden. Hoe zo een moeilijke taak? Ook was er een personal trainer die de kinderen bezig hield met oefeningen. Zij werden ook verrast toen zij een wandeling gingen maken en pauzeerden bij de frietzaak van Olaf en Christa die de kinderen trakteerden op een heerlijk bakje friet. Zo werden er de hele week spellen gespeeld en konden zij naar een film kijken. En de laatste dag, de vrijdag gingen de kinderen naar Klein Zwitserland. Dat is een speeltuin in de buurt van Tegelen geloof ik. Dus de hele week waren de kinderen gezellig en leuk bezig onder begeleiding van de vrijwilligers. Dus het is heel begrijpelijk dat de kinderen na deze week bekaf en uitgeput waren.

Maar het was wel een fantastische week. En de ouders-begeleiders? Die waren nog vermoeiender als de kinderen zelf en waren opgelucht dat zij weer naar hun eigen huis konden terugkeren.

Met speciale dank aan de organisatie en begeleiders

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.