Kindervriend Clown Didoedel bezoekt speeltuin Leonardus

Hoewel de clown de afgelopen jaren vaak wordt geassocieerd met ‘eng’ – denk maar aan een kaskraker als It -, blijken de clowns het nog steeds goed te doen bij de allerkleinsten. Bij speeltuin Leonardus in Helmond was het dan ook volle bak tijdens het bezoek van clown Didoedel.

Het was niet de eerste keer dat Didoedel de speeltuin bezocht. En elk optreden bleek een succes, zodat een herhaling een logische zet was en kinderen én ouders weer mochten genieten van zijn malle fratsen. Met zoals gebruikelijk chaotische toestanden. Want gelijk bij binnenkomst struikelde Didoedel al over zijn eigen flapschoenen. Tot hilariteit van de aanwezige kinderen.

Wel malle fratsen, geen fratsen

Wel malle fratsen, maar geen ‘fratsen’, dat is Didoedel. Hij gebruikt geen decor of achtergrond. In plaats daarvan sleept hij een enorme rijdende koffer met zich mee en kiest hij voor het directe contact met de kinderen. Ook de rode neus ontbreekt, net als het felgekleurde pak. Wat Didoedel wél kenmerkt is de slappe jute hoed. Daardoor is hij toch een markante en opvallende verschijning. Inclusief een feilloze humor. Didoedel maakt van álles een grapje, en tijdens het spreken maakt hij de meest ‘domme’ fouten. Gelukkig zijn er kinderen genoeg om hem te corrigeren.

Leren goochelen

Een van de kinderen mocht op een gegeven moment naar voren komen. Didoedel zou haar de fijne kneepjes van het goochelen wel eens even laten zien. Het meisje kreeg een grote toverstok overhandigd. Zodra Didoedel zich omdraaide, zakte de toverstok als een plumpudding in elkaar. Opnieuw veel gelach en applaus. Net als bij het opblazen van de ballonnen die Didoedel had meegebracht. Want uiteraard kreeg niemand het voor elkaar om die op te blazen. Of wat te denken van het magische kleurboek? In eerste instantie was dat boek leeg, maar na het boek gesloten en weer geopend te hebben stonden de pagina’s plots vol met de meest prachtige gekleurde tekeningen.

Enthousiast

En zo bevatte de show van Didoedel wel meer hoogtepunten. Dat zorgde in ieder geval voor een speeltuin vol dolenthousiast kinderen en ouders. Na het optreden mochten de kinderen uiteraard nog even lekker los in de speeltuin. Waarbij door het warme weer van alle speeltoestellen de waterfontein natuurlijk de grootste favoriet was.

Tekst: John Janssen
Fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *