Het KLIEN IT – jaar is weer voorbij en de punten zijn geteld. Basisscholen Sylvester-Bernadette, BS De Korenaar, OBS ‘t Hout en Daltonschool Talentrijk ontvingen op 21 juni hun welverdiende prijzen uit handen van wethouder Van Dijk en organisator Groen4Life.

KLIEN IT

Met het volgen van het digitale lesprogramma KLIEN IT worden de leerlingen bewust gemaakt van het belang van afval scheiden. De school krijgt daarnaast ook materialen om de schoolomgeving schoon te houden. Een Mystery Guest controleert regelmatig de schoolomgeving op zwerfafval en hoe actief de school bezig is met KLIEN IT. Dit levert punten op! De school die aan het einde van het schooljaar het beste resultaat heeft neergezet, wint een leuke prijs voor de hele klas!

In de prijzen

De veertien Helmondse scholen die dit jaar meededen, waren afgelopen jaar dus regelmatig gecontroleerd door de Mystery Guest. Er vielen uiteindelijk vier scholen in de prijzen; BS De Korenaar, OBS ‘t Hout, Daltonschool Talentrijk en de Silvester-Bernadette. Wethouder Harrie van Dijk ging samen met Petra Hovestadt van Groen4Life op bezoek bij de winnende scholen om de prijzen uit te reiken.

Oh, daar komt die mooie prullenbak vandaan!

Onderdeel van het project is het ontwerpen van een eigen prullenbak. Dit jaar met het thema ‘Vervuiling in lucht en water’. Deze grote ‘kunstprijs’ werd gewonnen door de Silvester-Bernadette. Het beste resultaat met het opruimen van zwerfafval rondom de school, en dus de meeste punten, had BS De Korenaar. De school won hiermee de eerste prijs van het zogeheten ‘Beeldbestek’. OBS ‘t Hout ontving het tweede ‘Beeldbestek’ en Daltonschool Talentrijk kreeg het derde ‘Beeldbestek’ in handen. Daarnaast mogen de leerlingen zich ook nog gaan verheugen op een bezoek aan trampolinepark WeJump.

Groen4Life

Al enkele jaren doen veel basisscholen mee aan het lesprogramma. Dit en andere projecten zijn tot stand gekomen door samenwerking van het Helmondse conceptbureau Groen4Life met de gemeente Helmond. Groen4Life houdt zich bezig met duurzaam onderwijsmateriaal en circulaire economie. Zo willen zij duidelijk maken dat duurzaam leven niet moeilijk hoeft te zijn. Dit begint bij kennis en leren over duurzaamheid. Scholen kunnen zich elk jaar inschrijven voor dit gratis project over zwerfafval. Na de herfstvakantie start alweer de 8e editie van Klien It!

Verslag: Hans Choufoer

Fotografie: Hans Choufoer en Jason Gerritsen.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *