Klimaatalarm in de regio Eindhoven-Helmond op 14 maart

De Klimaatcrisiscoalities Regio Eindhoven-Helmond en De Kempen organiseren op 14 maart van 14.00 tot 15.00 uur een Klimaatalarm. Het is om 14.00 uur, in Eindhoven op het Stadhuisplein en in Eersel op de Markt. In 42 andere gemeenten in Nederland vindt gelijktijdig hetzelfde initiatief plaats. De bijeenkomst wordt afgesloten met een herriemoment met een zelf meegebracht voorwerp (het ‘alarm’). 

De inrichting van het Klimaatalarm is Coronaproof en krijgt vorm in samenwerking met gemeente en politie. Daardoor is het aantal fysieke plaatsen beperkt, maar er is ook een thuisprogramma. voor beiden is aanmelding verplicht op  www.klimaatmars2021.nl.

Ook in de regio Eindhoven-Helmond is volgens de organisatie een eerlijk, breed en krachtig klimaatbeleid nodig. Er zijn op 14 maart bijdragen over de ernst van het klimaatprobleem door Ronald van Marlen, een Quiz over onze betrokkenheid daarbij, een lyrische voordracht door Mani Sadeghi, de klimaattransitie door klimaatwetenschapper Heleen de Coninck (IPCC) en een oproep van de jeugd door Lisa van der Geer. Aansluitend wordt overgeschakeld om 14.30 uur op het landelijke programma.

De KlimaatCrisisCoalitie zet zich in voor een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid, met gezond eten, duurzaam vervoer, groene banen en een goede woningen voor iedereen. In Nederland en daarbuiten. 

Foto: Anjo de Haan (Klimaatalarm 2021)

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *