Klimaatburgemeester en de Natuurmarkt

Brigitte van de Koevering is klimaatburgemeester van Helmond, een rol waarvoor iedereen zich aan kan melden. Zij wil zich inzetten voor meer groen in onze stad. Vandaag wil ze aandacht vragen voor de jaarlijkse Natuurmarkt in de Warande.

‘Natuur, een hinderlijke onderbreking tussen twee stedelijke gebieden. Of toch niet …’ 

Bovenstaande quote komt uit de mond van een gerenommeerd Helmonds bestuurder. Mijn dochter heeft wel eens iets van soortgelijke strekking gezegd als we het voorstel deden een boswandeling te maken. ”Ik haat natuur”, beweerde ze dan. Daar maakte ze echter één uitzondering op.

Op zondag 11 juni van 12.00 uur tot 17.00 uur vindt in het park de Warande de jaarlijkse Natuurmarkt plaats. Ik ging ieder jaar met de kinderen een kijkje nemen. Niet alleen omdat het vlak bij ons huis was, maar vooral vanwege de leuke sfeer. Er waren knutselactiviteiten en de blokhut was geopend waar ze iets leerden over het bijenvolk. We kochten honing, omdat iedereen weet dat die van nature pollen en bacteriën bevat waardoor je je weerstand helpt op te bouwen en allergische reacties vermindert.

Maar ze gingen natuurlijk vooral voor de pannenkoeken. Dat verbaasde me wel een beetje, want ik bakte ze thuis regelmatig. En plein public werd me dan fijntjes te kennen gegeven dat deze toch echt heel veel lekkerder waren dan die dikke die ik thuis maakte. Mijn dochter informeerde liefjes bij de dame achter de kraam wat dan toch het geheim was van deze variant.

Tegen die tijd had ik me al verwijderd van mijn gezin om poolshoogte te nemen bij de mandenvlechter, waar ik een nieuwe carrière overwoog. Mijn man verbaasde zich over het gemak waarop je een vogelhuisje in elkaar timmerde, waarop we steevast naar huis liepen met armen vol souvenirs om de tuin nog vogelvriendelijker te maken. Kortom mocht u deze zondag de agenda leeg hebben kom dan vooral een kijkje nemen. Ook zonder kinderen is het de moeite waard.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Klimaatburgemeester van Helmond

Klimaatburgemeester van Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *