Klimaatburgemeester en de “eikels op de weg!”

Klimaatburgemeester van Helmond Brigitte van de Koevering zet zich in voor natuur, milieu en klimaat in onze stad. Elke week schrijft ze voor DitisHelmond een column. Dit keer de Klimaatburgemeester en de “eikels op de weg!”.

De vakantie zit erop en hoewel het nog lekker na-zomert voel je de herfst al in de lucht. Als fervent wielrenner baal ik van dit seizoen omdat je met die dunne bandjes op het gladde asfalt, over die natte bladeren en eikels flink onderuit kan gaan. Maar eikels zijn er in ieder seizoen.

Daar dacht ik aan toen ik afgelopen week hoorde dat Wopke Hoekstra zichzelf geschikt acht als opvolger van Frans Timmermans. Dat Ursula (van der Leyen, voorzitter Europees Parlement; note red.) het wel zag zitten met die lange mooie man, toevallig ook een sociaaldemocraat in zijn strakke Superdry T-shirt, daar kan ik me nog wel iets bij voorstellen. Maar dat je zo’n aanbod accepteert terwijl je er de afgelopen ambtstermijn echt alles aan hebt gedaan om de natuur dwars te zitten, dan heb je een gigantische boterberg op je hoofd. Hij haalde het stikstofbeleid uit het regeerakkoord en traineerde de natuurherstelwet. Daarbij laat hij een partij in gruzelementen achter. Er zit groen in het logo van het CDA, maar dat is ook het enige.

Er is een aantal EU-landen dat nog een appeltje te schillen heeft met Wopke, die tijdens de Coronacrisis een steunfonds voor de zuidelijke landen wilde tegenhouden. Ben benieuwd wie hij nu weer gaat beledigen op de eerstvolgende klimaattop in Dubai. Die Arabieren hebben lange tenen als het gaat om fossiele brandstoffen. Hij kan in ieder geval zijn favoriete shirt aan.

Klimaatburgemeester Brigitte van de Koevering

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *